INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA REGELUI SPANIEI

VIDEO + FOTO Barcelona a cucerit a 31-a Cupă a Regelui Spaniei! A zdrobit-o pe Bilbao în finală: Messi, MVP

Barcelona și-a trecut în palmares a 31-a Cupă a Regelui Spaniei! Catalanii i-au învins în finală pe cei de la Athletic Bilbao, scor 4-0. +10   FOTO
Barcelona și-a trecut în palmares a 31-a Cupă a Regelui Spaniei! Catalanii i-au învins în finală pe cei de la Athletic Bilbao, scor 4-0.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 00:22 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 00:31

Barcelona și-a trecut în palmares a 31-a Cupă a Regelui Spaniei! Catalanii i-au învins în finală pe cei de la Athletic Bilbao, scor 4-0.

Estadion de La Cartuja, din Sevilla, a fost gazda duelului dintre cele mai titrate formații din Cupa Regelui, Barcelona și Bilbao. Catalanii și-au adăugat distincția cu numărul 31, în timp ce bascii pierd a doua finală în două săptămâni. Atunci erau învinși de rivalii locali de la Sociedad, scor 0-1. 

Barcelona a zdrobit Bilbao în finala Cupei

Marcelino, antrenorul lui Athletic, a avut un plan clar. A cedat deliberat posesia și a sperat să lovească pe contraatac, prin viteziștii Munian sau Williams. Strategia i-a funcționat parțial în prima parte, încheiată la egalitate, 0-0.

Barcelona s-a dezlănțuit după pauză. A deschis scorul în minutul 60, prin Griezmann, după o centrare a lui De Jong. Olandezul a trecut la finalizare 3 minute mai târziu, când a reluat cu capul, din plonjon, o pasă la întâlnire oferită de Alba.

Eroul meciului avea să fie Leo Messi. În minutul 68 a combinat în viteză cu De Jong, într-o fază care a amintit de „era tiki-taka”, și a șutat calm, cu latul, din 10 metri. Bilbao a clacat, a lăsat spații mari în defensivă, iar argentinianul a profitat de asta, stabilind scorul final în minutul 72, cu largul concurs al portarului Simon.

+6 FOTO

Barcelona, record în Cupa Regelui

Barcelona întrerupe seria de secetă în ceea ce privește trofeele, începută după titlul din sezonul 2018/2019. Catalanii obțin a 31-a Cupă a Regelui din istorie și se distanțează în ierarhia all-time. Athletic Bilbao rămâne pe locul secund, cu 23 de trofee.

Athletic Bilbao - Barcelona 0-4

Bilbao - Barcelona, echipe de start

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Piqué, Lenglet - Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Griezmann
Rezerve: Inaki Pena, Arnau Tenas, Araujo, Umtiti, Roberto, Ilaix, Trincao, Braithwaite, Dembele
Antrenor: Ronald Koeman

Bilbao: Unai Simon - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Balenziaga - Berenguer, Dani Garcia, Unai Lopez, Muniain - Williams, Raul Garcia 
Rezerve: Ezkieta, Morcillo, Nunez, Vesga, Lekue, Yuri, Villalibre, Capa, Vencedor 
Antrenor: Marcelino Garcia Toral

Stadion: Estadio de La Cartuja, Sevilla
Arbitru: Juan Martínez Munuera 

Bilbao o urmează în această ierarhie, cu 23 de finale câștigate. Bascii au disputat un ultim act în urmă cu două săptămâni, restanța din sezonul 2019/2020. Au fost înfrânți de Real Sociedad, scor 0-1.

VIDEO Antrenamentul oficial al Barcelonei, înainte de finala cu Bilbao

Citește și alte știri din fotbalul european:

VIDEO OFICIAL Știm prima echipă promovată în Premier League! Cum arată lupta pentru al doilea loc

Roman Abramovich pregătește o nouă lovitură » Ofertă de 115 milioane de euro pentru jucătorul remarcat de Pep Guardiola în Champions League

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
enigmaticul
enigmaticul  •  18 Aprilie 2021, 12:29
Postat de realcf pe 18 Aprilie 2021, 00:26

Spulbera si ei pe cine mai pot...

Mda........”Spulberă și ei pe cine mai pot”, zici tu!! Poate îmi spui și mie, câte echipe din La Liga i-au dat șase goluri, Sevilliei?? Sau pentru tine, echipa asta este una de ”pluton”? Apropos, Real ce a făcut cu Sevilla, în La Liga??

flosud97
flosud97  •  18 Aprilie 2021, 11:06
Postat de poli_4_ever pe 18 Aprilie 2021, 00:58

In Europa nu mai conteaza de mult cacalanii. PSG si mai ales Bayern le-au scos fotbalul din cap. Iar dupa ce pleaca piticul ii asteapta 20 de ani de anonimat, daca nu cumva dau faliment cu datoriile uriase pe care le au

Faliment nu cred ça dau, ça au marketing bun la chinezi la Arabi, dar vor fi echipa de jumatea clasamentului

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  18 Aprilie 2021, 08:42

Eroul meciului e ăla care da golurile 3 și 4 doar in capul vostru

Vezi toate comentariile (7)
Comentează