INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AFRICA DE SUD

Două blaturi stupefiante, cu 41 de autogoluri într-un meci! Arbitrii, implicați și ei!

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2022 13:23 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 13:49

Rezultate incredibile în Africa de Sud: Matiyasi FC - Nsami Mighty Birds, 59-1, după Shivulani Dangerous Tigers - Kotoko Happy Boys, 33-1. Toate cele patru cluburi au fost excluse din fotbal, jucătorii și oficialii, suspendați între 5 și 8 sezoane, iar arbitrii zece ani!

Scandal în Africa de Sud. Patru cluburi din liga a patra au fost excluse din fotbal după blaturile făcute la sfârșitul lunii trecute, în ultimele două meciuri. 

FCU Craiova se laudă că nu a luat licența UEFA » Comunicatul oltenilor: „FRF confirmă că suntem echipa originală” + Documentele prezentate de echipa lui Mititelu
FCU CRAIOVA
FCU Craiova se laudă că nu a luat licența UEFA » Comunicatul oltenilor: „FRF confirmă că suntem echipa originală” + Documentele prezentate de echipa lui Mititelu

„Trist este că au fost implicați și tinerii” 

Shivulani Dangerous Tigers a învins-o cu 33-1 pe Kotoko Happy Boys. A doua zi, cealaltă candidată la câștigarea diviziei și la promovare, Matiyasi FC, a câștigat cu 59-1 în fața lui Nsami Mighty Birds. 

Fotbaliștii și oficialii au primit suspendări între cinci și opt ani, iar arbitrii zece! 

„Acești oameni nu respectă fotbalul și nu putem permite repetarea unor asemenea aranjamente", a declarat pentru BBC Vincent Ramphago, președintele zonei Mopani și directorul Comisiei de Competiții al regiunii. „Trist este că au fost implicați și jucătorii tineri. Regulile competiției stipulau că fiecare echipă trebuie să aibă pe teren minimum cinci sub 21 de ani".

Jucătorii s-au răzbunat și au marcat în proprie poartă 

Mighty Birds și-au dat nu mai puțin de 41 de autogoluri, dar n-au fost înregistrate corect. „Arbitrul a scris în raport că numărul 2 a marcat 10 goluri, numărul 5 a înscris 20 și așa mai departe. Apoi, am aflat că au fost 41 de autogoluri, care nu erau trecute ca autogoluri", a dezvăluit Ramphogo. 

Nsami, locul 3, susține că jucătorii s-au răzbunat, fiind dezavantajați în cursa pentru prima poziție. „În partida precedentă, ni s-au anulat patru goluri, iar reușita adversarilor a fost validată, deși mingea intrase în poartă prin plasa laterală. 

Băieții nu erau cu gândul la joc, știau că niciun rezultat nu-i mai ajută. Am încercat să-i motivez, dar n-am avut ce face", a declarat antrenorul Neil Thwala. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Austria - Franța se joacă! Decizia oficialilor, după apariția unei gropi imense în gazonul de pe „Ernst-Happel”

Ecuador ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial » Italia ar putea profita și ar putea juca în Qatar!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează