INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Ecuador ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial » Italia ar putea profita și ar putea juca în Qatar!

Byron Castillo (stânga)/ foto Imago Images
Byron Castillo (stânga)/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2022 11:47 / Actualizat marti, 16 mai 2023 12:10

Ecuador, echipa calificată la Campionatul Mondial din Qatar, ar putea fi exclusă de FIFA de la competiția care se va desfășura în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Motivul? Byron Castillo ar fi jucat în preliminarii cu un certificat de naștere fals. Acesta ar fi de fapt cetățean columbian, iar punctele obținute de Ecuador în meciurile în care l-a folosit pe fundaș ar urma să fie anulate. Astfel, ecuadorienii ar termina pe ultimul loc în preliminariile Americii de Sud, potrivit TV Azteca.

Edi Iordănescu, făcut praf în studioul GSP Live: „Tăticuțul și-a împins progenitura în față! Ce să îi spună un farsor de antrenor lui Chiricheș?!”
România
Edi Iordănescu, făcut praf în studioul GSP Live: „Tăticuțul și-a împins progenitura în față! Ce să îi spună un farsor de antrenor lui Chiricheș?!”

Ecuador ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial

În cazul în care FIFA va decide să o excludă pe Ecuador, Chile ar putea participa la Campionatul Mondial, deși a terminat grupa preliminară pe locul 6. Echipa lui Arturo Vidal și Alexis Sanches ar urca pe locul ocupat de ecuadorieni, 4.

În America de Sud, primele 4 echipe se califică direct, iar a 5-a joacă un baraj intercontinental. În acest caz, Peru (locul 5) întâlnește Australia pentru un loc în Qatar.

Eduardo Carlezzo, avocatul care reprezintă Chile în acest caz în fața FIFA, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă că, după ce au efectuat investigația, au constatat că certificatul de naștere al lui Byron Castillo este fals, acesta nefiind născut în Ecuador, așa cum a susținut.

Italia ar putea profita de excluderea Ecuadorului

Conform jurnaliștilor sud-americani, Italia ar avea o mică șansă de a juca până la urmă la Mondialul din Qatar, deși nu s-a calificat pe teren. „Squadra Azzura” a pierdut cu Macedonia de Nord, 1-0, în barajul de calificare.

Dacă FIFA decide să elimine direct Ecuadorul, Italia ar putea ajunge la Mondial pentru că ar intra în vigoare un fragment din regulament: cel mai bine clasată națională care nu s-a calificat intră în locul echipei excluse.„Squadra Azzura” este pe locul 6 mondial în ierarhia FIFA. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Lewandowski, gafa care a dus la dezastrul Poloniei: „Prea multe erori, iar belgienii au profitat de toate”

Belgia revine și umilește Polonia lui Lewandowski! Olanda a câștigat în prelungiri cu Țara Galilor. Toate rezultatele serii în Liga Națiunilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
Ybro
Ybro  •  10 Iunie 2022, 00:04

Daca Italia ajunge la cm, o castaga!!!

danutmarianradu
danutmarianradu  •  09 Iunie 2022, 21:49

Pana la stabilirea verdictului definitiv ar trebui amânat barajul dintre Peru și Australia. Dacă Ecuador va fi eliminată atunci Peru se califica direct și Chile joacă barajul. Mi se pare cel mai corect. Dacă FIFA și UEFA urmăresc altceva (veniturile obținute de la suporterii care ar însoți Italia) asta nu mai contează.

maistor_kokir
maistor_kokir  •  09 Iunie 2022, 17:26

ar fi o rusine istorica

Vezi toate comentariile (12)
Comentează