INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Zvonimir Boban, directorul UEFA, dezaprobă modificările de regulament ordonate de Pierluigi Collina: „E ceva nebunesc! Nu s-a consultat cu nimeni” + Mesaj pentru saudiți: „Nu pot cumpăra istoria!”

Zvonimir Boban. Foto: Getty Images
Zvonimir Boban. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 18:29 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 20:43

Zvonimir Boban (54 de ani), fostul mare mijlocaș al lui AC Milan, în prezent director la UEFA, spune că luptă pentru a păstra și o latură romantică în fotbalul contemporan.

Zvonimir Boban se poziționează contra curentului și împotriva recomandărilor lui Pierluigi Collina, șeful arbitrilor la nivel internațional, ca meciurile să fie prelungite tot mai mult.

Zvonimir Boban, împotriva lui Pierluigi Collina: „Se joacă mult prea mult!”

„Se joacă mult prea mult. Calendarul e nebunesc. Jucătorii sunt foarte obosiți, iar acum adăugăm minute chiar în cele mai dificile momente, pe final de meci. 

Am putea juca și 100 de meciuri în 100 de zile dacă partidele ar ține doar o oră. Timpul efectiv de joc în Liga Campionilor este 62 de minute. 

Nimănui nu îi pasă. Au decis să schimbe regulile fără a se consulta cu jucătorii, cu Federațiile, cu UEFA. Nu a existat nicio dezbatere. Fotbalul nu îi aparține lui Collina, nici celor de la FIFA sau UEFA. Aparține celor care îl iubesc!”, a spus Boban într-un interviu acordat celor de la Marca

Boban a fost întrebat și despre regula care i-ar împiedica pe fotbaliști să sărbătorească reușitele. Răspunsul, din nou tranșant:

Nu înțeleg de unde a venit regula asta. A fost șocant să o văd pusă în aplicare la Campionatul Mondial. Noi, cei de la UEFA, nu o vom introduce în competițiile noastre. E împotriva fotbalului, împotriva logicii, împotriva sănătății jucătorilor.

- Zvonimir Boban

Boban: „Arabia Saudită nu poate cumpăra istoria și tradiția”

Boban a abordat tema echipelor sponsorizate de state, cum este cazul lui PSG sau Manchester City: „UEFA are reguli stricte și toată lumea trebuie să le respecte. Dacă toate echipele se supun regulamentelor, orice investiție este bine venit. Toată lumea e tratată în același mod”.

Cei din Arabia Saudită au dreptul de a-și dezvolta fotbalul. Doar că esența fenomenului este diferită față de ce trăim noi, europenii. Pot crea o competiție tare, dar nu cred că au un viitor strălucit. E bine, e plăcut să vezi că iubesc fotbalul, dar nu va exista nicăieri ceva ca în Europa. Istoria și tradiția nu pot fi cumpărate.

- Zvonimir Boban

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Antrenorul Parmei, mesaj pentru Valentin Mihăilă: „Golul de la echipa națională trebuie să-i dea liniște” + Când revine Dennis Man

Dan Petrescu dă vina pe ploaie pentru eșecul de azi: „Am primit goluri și din cauza vremii nefavorabile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
maistorkokir
maistorkokir  •  17 Septembrie 2023, 03:40

Nu vad de ce il deranjeaza pe Boban, ca se prelungesc partidele. Pana la urma e vorba de timp efectiv, si se descurajeaza simularea accidentarilor. Daca o partida se intrerupe 3,4 minute ca un portar e accidentat sau pt ca arbitrul verifica VAR-ul, in acele minute fotbalistii nu alearga, stau in loc, ba chiar se odihnesc si beau apa. Daca o partida se prelungeste f mult, jucatorii de fapt alearga mai putin per minut, pt ca acea partida se prelungeste datorita unor timp morti in care fotbalistii nu alearga. Paradoxal, dupa niste partide prelungite f mult, jucatorii ar trebui sa fie mai putin obositi. E ca si cum mi-ar cere cineva sa alerg 5km in 25 minute respectiv in 30 de minute. Daca as alerga in 30 minute sigur n-as fi la fel de obosit ca atunci cand as alerga 25 de minute. As putea sa ma opresc 1 minut dupa fiecare kilometru.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Septembrie 2023, 00:21

Lui Boban cred ca ii scapa din vedere faptul ca minutele pe care arbitri le adaugă sunt ,de fapt, minutele în care jucătorii se cam odihnesc pe teren, prin trageri de timp , schimbări, bucurii fără masura la înscrierea golurilor etc.

istet10
istet10  •  16 Septembrie 2023, 22:47

Boban are dreptate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează