INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOCA JUNIORS - RIVER PLATE 1-0 (0-2)

BOCA JUNIORS - RIVER PLATE // VIDEO + FOTO River Plate e în finala Copei Libertadores! A pierdut returul cu Boca, dar a mers mai departe » Atmosferă uluitoare în Argentina

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 10:58

River Plate e în finala Copei Libertadores, pentru al al doilea an la rând. După victoria cu 2-0 în tur, „Milionarii” au pierdut în deplasare, 0-1. Marcelo Gallardo nu e doar antrenorul lor. E sufletul echipei.

Superclásico e al lui River Plate. Încă o dată. A suferit teribil pe Bombonera, a pierdut la limită, 0-1, după golul lui Hurtado, din minutul 80.

Dar, mai important decât orice, s-a calificat, trecând iar peste eterna rivală Boca Juniors. Cu Marcelo Gallardo pe bancă, „milionarii” i-au depășit de cinci ori pe galben-albaștri în competițiile eliminatorii interne și internaționale și sunt al doilea an la rând în finala Copei Libertadores, pe care au cucerit-o anul trecut, tot în fața Bocăi! 

Încă un succes (cu Flamengo sau Gremio) și va fi al 5-lea trofeu sud-american din istoria roș-albilor. 

„Corpul meu e copleșit de atâta fericire”

Pentru „El Muñeco” Gallardo, River e viața sa. River a însemnat începutul și sfârșitul carierei sale de jucător în Argentina. Și, ca antrenor, River e totul. Zece trofee în cinci ani. Ar fi al 6-lea acum, a treia Libertadores! „Trăiesc o fericire enormă. Corpul meu e copleșit de atâta fericire”. Lacrimi de bucurie. 

Pentru Carlitos Tevez, atacantul lui Boca, această înfrângere e tot ce poate fi mai rău. În ultima zi a anului i se încheie contractul și ar fi vrut ca acum, când se trage cortina, la 35 de ani, să mai ia un trofeu cu iubita sa Boca. „Am fost eliminați și mă doare sufletul. Dar sunt mândru. Nu în fiecare zi ai un eșec în fața marii rivale și ești aplaudat în picioare”. 

„Mă duc acasă pentru a-mi recupera viața” 

Pentru Gustavo Alfaro, aventura ca antrenor al Bocăi Juniors s-ar putea încheia după numai un an. Cel care anunța înaintea returului că „acesta este meciul de a fi sau a nu fi” a sugerat că i-ar părăsi pe Los Xeneizes: „Vreau să termin bine 2019, apoi mă duc acasă pentru a-mi recupera viața”. 

„Suntem o echipă care știe să joace și în condiții dificile. Când nu ne putem face jocul nostru, luptăm, ne batem, suferim și, la final, noi suntem cei mai buni” 
Marcelo Gallardo, antrenor River 

„Sunt trist, la fel ca după finala de anul trecut. Dar Boca a dat totul și sunt mândru de băieți. În vestiar, ne-am îmbrățișat, iar aceasta este cea mai frumoasă amintire”
Carlos Tevez, atacant Boca  

River se califică mereu 

De când a devenit antrenorul lui River, Gallardo a depășit Boca de cinci ori în Argentina și America de Sud. 

2014, Copa Sudamericana (semifinale): 0-0 și 1-0; 
2015, Copa Libertadores (optimi de finală): 1-0 și 3-0 la masa verde în retur, după ce fanii Bocăi i-au atacat pe jucători cu gaze lacrimogene la pauză; 
2018, Supercupa Argentinei: 2-0; 
2018, Copa Libertadores (finală): 2-2 și 3-1 (returul jucat la Madrid); 
2019, Copa Libertadores (semifinale): 2-0 și 0-1

Citește și: 

Kylian Mbappe e mult deasupra lui Leo Messi la vârsta lui! Se luptă cu recordurile în Liga Campionilor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
belane
belane  •  23 Octombrie 2019, 12:22

Simpatizez cu Boca din momentul anului 2000 cand in finala Cupei Intercontinentale i-au invins pe Real Madrid cu 2-1 avandu-i in echipa pe Riquelme, Palermo, Schellotto, Burdisso, Bermudez etc. , si pe langa faptul ca aveau aceleasi culori ca echipa mea de suflet, pusti fiind, nu puteam nici sa-i suport pe galactici la acea vreme, caci erau perceputi ca fiind aproape invincibili. Revenind la vremurile de astazi River a meritat per-ansamblu calificarea; intr-adevar, acest retur a fos dominat cap-coada de Boca dar in prima mansa rolurile au fost inversate si River fiind echipa mai experimentata, avand mai ales stabilitate la nivel managerial (Gallardo cred ca e acolo de cel putin 4 ani) si cu apararea visatoare a Bocai... s-a ajuns aici. Alfaro nu prea face fata presiunii de antrena un club mare, da senzatia ca e nesigur, modifica echipa prea des, dupa plecarea lui Schellotto ar fi trebuit readus in opinia mea Arrubarena.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează