INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Bojan Krkic a dezvăluit, în sfârșit, drama care i-a ruinat cariera: „M-am așezat la podea în avion și am încetat să mai fiu conștient”

Bojan Krkic (33 de ani) a decis să-și spună povestea după ce s-a retras din cariera de fotbalist.
Bojan Krkic (33 de ani) a decis să-și spună povestea după ce s-a retras din cariera de fotbalist.

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 12:32 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 12:32

Bojan Krkic (33 de ani) a decis să-și spună povestea după ce s-a retras din cariera de fotbalist. Considerat unul dintre cele mai mari talente de la finalul anilor 2000, sârbul născut în Spania nu și-a atins niciodată potențialul, fie că a evoluat la Barcelona, AS Roma sau AC Milan.

Fostul fotbalist crescut la La Masia a dezvăluit că anxietatea i-a influențat negativ cariera. Krkic povestește cu amănunte despre un episod din 2014, în care un atac de panică l-a făcut să solicite oprirea avionului în care se afla, înainte de a decola.

Imagini SENZAȚIONALE din Spania » Un milion de oameni au sărbătorit prima Cupă după 40 de ani
SPANIA
Imagini SENZAȚIONALE din Spania » Un milion de oameni au sărbătorit prima Cupă după 40 de ani

După ce a mai evoluat de-a lungul carierei la Ajax, Stoke City, Mainz, Alaves, Montreal Impact și Vissel Kobe - de care s-a despărțit anul trecut, Bojan s-a stabilit la Barcelona.

În 2023, a acceptat propunerea președintelui Joan Laporta și a directorului sportiv Deco de a deveni coordonatorul departamentului fotbal.

Pasionat de ciclism, Bojan și-a creat propriul brand (GIUVA) pentru a-și duce hobby-ul mai departe. Cu toate acestea, consideră că fotbalul rămâne parte integrantă a vieții sale.

La juniori, și-a uimit toți antrenorii marcând peste 800 de goluri, iar în sezonul 2007-2008, datorită lui Frank Rijkaard, a făcut saltul la prima echipă. La numai 17 ani și 51 de zile, a înscris primul său gol pentru Barca în La Liga, depășindu-l pe Leo Messi.

Bojan Krkic a dezvăluit, în sfârșit, drama care i-a ruinat cariera: „M-am așezat la podea în avion și am încetat să mai fiu conștient”
În martie, Bojan Krkic și-a lansat autobiografia. Foto: Instagram Bojan Krkic

Anxietatea i-a ruinat cariera lui Bojan Krkic

Bojan Krkic consideră că a ajuns prea devreme în fotbalul mare și în lumea celebrității, iar acest aspect i-a declanșat suferința, deși l-a ajutat să se dezvolte. Practic, a fost reversul medaliei, fața nevăzută a profesionismului timpuriu.

„A început devreme, la jumătatea primului meu sezon la Barcelona, ​​pentru că totul s-a întâmplat prea repede și a venit un moment în care nu mai era loc pentru alte lucruri în capul meu.

Totul s-a întâmplat foarte repede: să debutez, să dau goluri, să fiu protagonist la prima echipă, să intru în vizorul naționalei de seniori.... se aștepta prea mult de la mine și eram doar un copil. Nu era normal un scenariu atât de complex pentru un băiat de 17 ani”, s-a destănuit, într-un interviu pentru publicația El Mundo, fostul mare talent născut în 1990, cu tată sârb și mamă spaniolă.

Ulterior, Bojan a explicat trăirile pe care le avea după meciuri, dar și saturația care a intervenit.

„Când ajungi în lumea profesionistă, să joci este doar o parte. Oamenii văd că ai ceva diferit în materie de fotbal și uită de vârstă. Contează doar ceea ce faci tu pe teren. Această societate în care trăim vrea totul imediat, acum! Nu știu dacă doar așteptările au fost cele care au provocat anxietatea, dar cu siguranță au jucat un rol. După meciuri, chiar dacă marcam, m-am concentrat pe mine și m-am izolat de toate. A fost prea rapid.

La patru, cinci luni de la începutul sezonului au început atacurile. Am fost întotdeauna o persoană foarte timidă, mereu vreau să trec neobservat, nu-mi place aglomerația... și dintr-odată nu am putut ieși pe stradă. A fost o schimbare brutală și a venit o vreme când, ca să spun așa, m-am săturat să fiu Bojan”, a mai completat spaniolul.

„M-am așezat la podea în avion și am încetat să mai fiu conștient”

Primele crize de anxietate au fost devastatoare. Au intervenit izolarea și confortul de a sta în casă, departe de celebritate și lumea pe care nu o controla: „Când a apărut pentru primul val de anxietate, a început să-mi fie frică, pentru că nu am știut niciodată când voi avea un alt atac. A fost ca o minge care a venit de nicăieri, mă lovea și nu o puteam controla, mă lovea din nou. Nu voiam să fac nimic sau să văd pe nimeni. Am vrut să stau pur și simplu în casă, pentru că acolo aveam liniștea sufletească și nimeni nu vă vedea”.

15milioane de euro a fost cea mai mare cotă de transfer a lui Bojan Krkic. Se întâmpla în august 2010, când evolua pentru Barcelona

„Norul” cel cu adevărat negru l-a lovit pe Bojan Krkic în 2014, la doar câteva zile după ce a rupt definitiv contractul cu Barcelona. A ales să se transfere la Stoke City, dar totul a început greșit.

„În terminal, așteptam să mă îmbarc în avionul spre Anglia, eram trist, dar calm. Când m-am urcat in avion, ceva m-a cuprins complet și nu am putut rezista. Totul s-a prăbușit peste mine. Avionul se deplasa deja pe pistă, i-am spus însoțitoarei de zbor că trebuie să oprească avionul, mi-a răspuns că este imposibil, m-am așezat la podea și am încetat să mai fiu conștient, să știu ce se întâmplă în jurul meu. A fost atât de rău încât pilotul a oprit. Am frânat un avion pe pistă! A fost un punct de cotitură și cel mai neplăcut moment al meu”, a continuat fostul catalan.

Din fericire pentru iberic, după retragere lucurile au revenit la normal.

Bojan Krkic a dezvăluit, în sfârșit, drama care i-a ruinat cariera: „M-am așezat la podea în avion și am încetat să mai fiu conștient”
Bojan Krkic și Francesco Totti, în AS Roma - Chievo, din Serie A, 8 ianuarie 2012. Foto: Gettyimages

Retragerea la 32 de ani a fost o eliberare, am preluat controlul asupra vieții mele. Am închis o etapă și am început alta. Am reușit să rămân în top timp de 16 ani și asta mă face mândru.

Nu aș schimba nimic la cariera mea profesională. Am dat totul, m-am golit și am trăit totul, cu bine și cu rău. E timpul să trăiesc fotbalul altfel, să învăț cum funcționează lucrurile și să încerc să-i ajut pe acei jucători care trec prin ceea ce am trecut eu. Sunt într-un nou moment, învăț și cresc. E doar începutul
- Bojan Krkic

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Se răzgândește Xavi? Condițiile pe care antrenorul i le pune lui Joan Laporta pentru a nu mai pleca la vară
SPANIA
Se răzgândește Xavi? Condițiile pe care antrenorul i le pune lui Joan Laporta pentru a nu mai pleca la vară
„Nu faceți copii!” » Un sfat șocant dat de Jamie Carragher tinerilor fotbaliști
LIVERPOOL
„Nu faceți copii!” » Un sfat șocant dat de Jamie Carragher tinerilor fotbaliști

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  13 Aprilie 2024, 13:21
Postat de gicapuia pe 12 Aprilie 2024, 17:37

Chiar ne-am mirat la vremea respectiva cum de a disparut asa repede din prim plan. La Barca cred ca se face o mare greseala , mai ales acum pe vremea lui Xavi. Jucatorii tineri sunt fortati peste limita normala care ar trebui sa o aiba un copil de 16-17 ani. Atit fizic cit si psihic. Fotbalul din zilele noastre e total diferit de cel de acum 20-30 de ani. Jocurile dintr-un sezont sau dublat ca numar, intensitatea jocului este foarte mare, efortul atit fizic cit mai ales psihic este covirsitor in timpul unei partide. Inregistrarea unui meci cu zeci de camere, atitea programe de analiza care scot in evidenta ulterior orice greseala cit de mica a unui jucator nu fac decit sa aduca un stres suplimentar in timpul jocului asupra forbalistilor. Ca sa rezisti la acesti factori trebuie sa fii hirsit si trecut prin multe. Iar acesta experienta nu o dobindesti decitin timp. In nici un caz la 16-17 ani. Clachezi. Ansu Fatih a fot fortat si s-a rupt, dupa a fost departe de cea fost . Sa-l vedem pe Gavi dupa ce revice, sa-l vedem pe Pedri ( care se rupe incontinuu.

tinand cont ca asta a avut o cariera relativ mediocra daca il compari cu echipele la care a jucat si totusi are o avere estimata la peste 10 milioane de euro doar din fotbal,mi se pare socant ca este asa de mofturos si fragil. ce spui tu nu are nicio logica. doar nu-i femeie sa il deranjeze ca ii analizeaza cineva prestatia. repet,10 milioane de euro doar din contracte in 14 ani. nu are voie sa fie asa plpanad la bani aia,nu are de ce. uni oameni au avut o sansa financiara de sute de ori mai mica decat el si au ratat-o iar pentru acele persoane a fost fatal. asta nu a avut niciodata problema ca o sa ajunga "ne-milionar".deci de unde anxietatea si fagilitatea? pentru ce?

gicapuia
gicapuia  •  12 Aprilie 2024, 17:37

Chiar ne-am mirat la vremea respectiva cum de a disparut asa repede din prim plan. La Barca cred ca se face o mare greseala , mai ales acum pe vremea lui Xavi. Jucatorii tineri sunt fortati peste limita normala care ar trebui sa o aiba un copil de 16-17 ani. Atit fizic cit si psihic. Fotbalul din zilele noastre e total diferit de cel de acum 20-30 de ani. Jocurile dintr-un sezont sau dublat ca numar, intensitatea jocului este foarte mare, efortul atit fizic cit mai ales psihic este covirsitor in timpul unei partide. Inregistrarea unui meci cu zeci de camere, atitea programe de analiza care scot in evidenta ulterior orice greseala cit de mica a unui jucator nu fac decit sa aduca un stres suplimentar in timpul jocului asupra forbalistilor. Ca sa rezisti la acesti factori trebuie sa fii hirsit si trecut prin multe. Iar acesta experienta nu o dobindesti decitin timp. In nici un caz la 16-17 ani. Clachezi. Ansu Fatih a fot fortat si s-a rupt, dupa a fost departe de cea fost . Sa-l vedem pe Gavi dupa ce revice, sa-l vedem pe Pedri ( care se rupe incontinuu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează