INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni, ferm la Metz: „Nu-mi place când căutăm să fim prea eleganți în execuții”. Are reproșuri și pentru șefii clubului

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2022 13:11 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 13:11

Antrenorul Ladislau Boloni mai are doar câteva zile de pregătire înaintea startului Ligue 2. Le cere jucătorilor să fie implicați, atenți și eficienți și încă așteaptă transferurile promise de conducătorii lui Metz.

Nici măcar o săptămână nu mai e până la debutul oficial al lui Laszlo Bölöni. Sâmbătă, Metz are meci acasă, pe „Saint-Symphorien", cu Amiens, la startul Ligue 2. 

Loți Boloni: „Trebuie să ucizi" 

Prezentat pe 24 iunie la clubul vișiniu, antrenorul în vârstă de 69 de ani vede, după o lună de pregătire, și detalii care nu-i plac în jocul echipei, nu doar aspecte pozitive. 

În ultimul amical, 1-0 cu Sochaux (D2), Ladislau Boloni le-a reproșat lorenilor lipsa de concentrare în faza ofensivă. 

„Într-o partidă în care ai ocazii de gol, trebuie să ucizi, altfel totul poate fi decis de o eroare, împotriva ta. Și am făcut câteva greșeli ce puteau fi exploatate de adversari. E nevoie de un plus de eficiență și nu doar în fața porții, ci și în joc, ca randament. Vreau să fim mai constanți", a declarat tehnicianul pentru Le Republicain Lorrain. 

Loți Boloni: „Fără dorința de a crea ceva” 

Nu a fost singurul lucru care l-a deranjat: „După un început bun, am avut vreo zece minute de plutire. Pasele au devenit moi, mingea direct la picior, fără dorința de a crea ceva, deși aveam posesia. Îmi plac pasele, dar numai dacă declanșează o acțiune. Uneori, căutăm să fim prea eleganți în execuțiile noastre și asta-mi displace". 

„Vreau un jucător pentru fiecare linie" 

Le-a transmis un mesaj și conducătorilor clubului. Și față de ei are o nemulțumire. Nu l-au ajutat până acum cu transferurile cerute. O singură achiziție, Ismaël Traoré (Angers), un fundaș central sosit gratis și care are 35 de ani. Nici măcar cu el nu a putut lucra: "Are Covid". 

A promovat tineri, cum a făcut în întreaga carieră, însă nu e suficient pentru a promova în Ligue 1 la primul sezon după retrogradare. „Răspund mereu la întrebarea unde mai avem nevoie de întăriri. Suntem extrem de sincer. Încă aștept un jucător pentru fiecare linie". 

Secretul lui Loți: presingul 

Bölöni le cere jucătorilor să facă presing avansat, pentru a recupera balonul cât mai aproape de poarta adversă. „Vom avea în față deseori apărări întărite. Pentru a le sparge, a le demola, nu poți mereu doar prin atacuri poziționale. Atunci, dacă reușești să iei mingea când defensiva adversă nu e încă pregătită e un mare avantaj", crede Loți, atenționând: "Pentru ca acest plan să aibă efect, toți băieții trebuie să se implice". 

5 amicalea jucat Bölöni la Metz în pregătire: 2-0 cu Racing Luxembourg, 3-3 cu Sedan, 4-0 cu Troyes, 0-1 cu Reims și 1-0 cu Sochaux

Citește și:

Xavi l-a convins » Barcelona aduce un fundaș cu 50 de milioane de euro, după ce jucătorul a refuzat-o Chelsea

Lewandowski a vorbit după debutul la Barcelona: „Parcă aș fi aici de câteva luni, nu de câteva zile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
brentford
brentford  •  25 Iulie 2022, 14:02
Postat de maradona79 pe 25 Iulie 2022, 13:39

Boloni la FcSb.

...cand o ajunge Salah la Dinamo

maradona79
maradona79  •  25 Iulie 2022, 13:39

Boloni la FcSb.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează