INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BORUSSIA DORTMUND

Borussia Dortmund a anunţat al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului » Căpitanul Franţei U21 este noul jucător al nemţilor

Abdou Diallo, Mainz, foto: Guliver/gettyimages
Abdou Diallo, Mainz, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 27 iunie 2018 11:44

Borussia Dortmund a oficializat transferul fundaşului central Abdou Diallo (22 de ani), de la Mainz, pentru care formaţia pregătită de Lucien Favre a plătit 28 de milioane de euro, conform ESPN.

Căpitan al "naţionalei" U21 a Franţei în campania preliminară pentru Campionatul European din 2019, Diallo a fost cumpărat de Mainz în vara anului trecut, de la AS Monaco, pentru 5 milioane de euro, şi a fost un titular obişnuit al formaţiei care a încheiat pe locul 14 în Bundesliga, bifând 30 de partide şi 3 goluri.

Tânărul jucător francez a semnat un contract valabil până în 2023 şi devine al cincilea transfer din această vară al Borussiei, după cele ale portarilor Marwin Hitz şi Eric Oelschlagel şi ale mijlocaşilor Marius Wolf şi Thomas Delaney.

În plus, Diallo reprezintă al doilea cel mai scump transfer din istoria "galben-negrilor", depăşind nume importante, precum Henrikh Mkhitaryan sau Mario Gotze. Fundaşul francez este depăşit doar de Andre Schurrle, care a fost adus pentru 30 de milioane de euro, în 2016.

"Este un fundaş central puternic, modern şi foarte inteligent. De asemenea, poate juca atât în bandă, cât şi ca mijlocaş defensiv. Combinaţia dintre potenţialul imens şi polivalenţa sa este ceea ce ne-a atras la el", a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al echipei din Dortmund.

Pe lângă calităţile evidenţiate de oficialul Borussiei, site-ul oficial al clubului notează faptul că Diallo beneficiază şi de calităţi de lider, acesta fiind căpitanul "naţionalei" U21 a Franţei, o reprezentativă cu multe nume sonore în componenţă. În plus, apărătorul născut la Tours are peste 50 de selecţii la grupele de tineret ale "cocoşilor".

"După ce am cunoscut Bundesliga la Mainz, sunt nerăbdător să încep această provocare la un club atât de mare precum Borussia Dortmund. Alături de colegi, vreau să răsplătesc încrederea care mi-a fost oferită şi să ajut clubul să îşi îndeplinească obiectivele în toate competiţiile", au fost primele cuvinte ale jucătorului, potrivit bvb.de.

1 trofeuare Diallo în palmares: titlul în Ligue 1, cu AS Monaco, în stagiunea 2016/2017, când fundaşul a bifat doar 11 partide pentru monegasci, în toate competiţiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează