INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Cea mai bună echipă din Europa în 2023! Borussia Dortmund, 10 victorii în 10 meciuri

Borussia Dortmund, cea mai bună echipă din Europa în 2023! Foto: Imago Images
Borussia Dortmund, cea mai bună echipă din Europa în 2023! Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2023 14:17 / Actualizat luni, 06 martie 2023 14:17

Borussia Dortmund a egalat recordul de succese la rând ale clubului în Bundesliga (8), vechi de 11 ani, și împart primul loc cu Bayern. În Liga Campionilor, au cinci partide fără eșec.

  • Chelsea - Borussia Dortmund se joacă marți, 7 martie, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1.
  • În tur, Borussia Dormund s-a impus în fața lui Chelsea (1-0), în „optimile” Champions League.

Dortmund merge ceas în 2023 și o pune în gardă pe Chelsea înaintea returului „optimilor” Ligii Campionilor. Echipa lui Edin Terzic a bifat vineri seară, la 2-1 cu RB Leipzig, al zecelea succes la rând în acest an în toate competițiile, cu golaveraj 25-8, și este cea mai bună din Europa!

Borussia Dortmund a recuperat 9 puncte față de liderul Bayern

Borussia și-a egalat recordul de victorii în lanț în Bundesliga (8), stabilit în stagiunea 2011-'12. Și a recuperat formidabil nouă puncte în ultimele 8 etape față de campioana și liderul Bayern (ambele au câte 49), escaladând extraordinar de pe locul 6 înaintea CM 2022 până în vârf! 

Antrenorul „galben-negrilor” le-a insuflat jucătorilor săi mentalitatea de învingători. „Este epuizant acest traseu, dar la final contează triumful. Ai o senzație plăcută să câștigi întruna”, a mărturisit dirctorul sportiv Sebastien Kehl.

Cea mai bună echipă din Europa în 2023! Borussia Dortmund, 10 victorii în 10 meciuri
Edin Terzic // foto: Guliver/gettyimages

Julian Brandt, golgheterul Borussiei Dortmund

Dincolo de noroc și atitudine, Dortmund s-a bazat pe coeziunea între compartimente, soliditatea în defensivă și lotul care a recuperat accidentații din prima parte a sezonului. Acum BvB arată mult mai proaspătă și mai disponibilă să reziste la presiunea competiției

Cea mai bună echipă din Europa în 2023! Borussia Dortmund, 10 victorii în 10 meciuri
Borussia Dortmund, cea mai bună echipă din Europa în 2023! Foto: Imago Images

Și are mai multe soluții de pe bancă, devenind regina golurilor reușite de rezerve, 10 în actualul campionat. Chiar dacă lipsesc doi atacanți, Moukoko și Adeyemi, s-a refăcut Haller și compensează pe tabelă mijlocașii, Brandt (8 goluri) fiind cel mai bun marcator al Borussiei.

47 de golurimarcate, 16 victorii și un singur egal în 23 de etape are Dortmund în Bundesliga. În Ligă are doar un eșec în ultimele opt partide

VIDEO. Rezumatul meciului Borussia Dortmund - RB Leipzig (2-1)

Clasamentul din Bundesliga

Citește și:

Roy Keane pune la zid vedetele lui Manchester United: „Eu asta aș face după 0-7 cu Liverpool”

În reală criză de eficiență, Carlo Ancelotti se plânge: „Este incredibil că nu reușim să marcăm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  06 Martie 2023, 16:36

Bayern a facut multe egaluri sezonul asta,dar totusi au cel mai bun lot,cel mai bun atac,cea mai buna aparare...tot ei cred ca o sa castige campionatul desi as vrea sa il castige Dortmund

Vezi toate comentariile (1)
Comentează