INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Borussia Dortmund - Schalke 04 // Imagini nemaivăzute în Bundesliga » Cum arată băncile de rezervă

Noile reguli din Bundesliga surprind fanii fotbalului // Sursă foto: Getty
Noile reguli din Bundesliga surprind fanii fotbalului // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2020 17:14

Bundesliga a revenit în acest weekend după pauza cauzată de criza COVID-19, însă noile reguli surprind fanii fotbalului. Este și cazul celui mai interesant duel din acest sfârșit de săptămână, „Revierderby-ul” dintre Borussia Dortmund și Schalke 04.

Urmărește AICI meciul dintre Dortmund și Schalke!

Fotbaliștii de pe băncile de rezervă ale celor două formații au păstrat distanța socială de 2 metri, oferind un cadru nemaivăzut până acum în fotbalul profesionist. 

De asemenea, aceștia sunt obligați să folosească măștile de protecție, la care renunță în momentul în care sunt introduși pe teren.

Borussia Dortmund - Schalke 04 // Imagini nemaivăzute în Bundesliga » Cum arată băncile de rezervă
Așa arată banca de rezerve a lui Schalke // FOTO: Getty

Bundesliga, în condiții speciale

Toată Europa este astăzi cu ochii pe Bundesliga. Primul campionat mare din Europa care-și reia activitatea în plină pandemie de coronavirus este văzut de lumea întreagă ca un adevărat experiment și, totodată, drept un exemplu. Iar Bild Zeitung, cel mai mare ziar din Europa, a publicat un veritabil ghid, cu multe informații despre cum vor decurge lucrurile pe stadioane de acum încolo: 

 1. Liga germană (DFL) a eliminat obligativitatea ca antrenorii să poarte mască. E de ajuns să respecte distanța de siguranță de 1,5 metri.
 2. Regulile jocului n-au suferit modificări din cauza coronavirusului. Singura excepție, sunt permise 5 schimbări (3 până acum)
 3. Nu toți jucătorii își vor primi de acum salariile întregi. La multe cluburi, Leverkusen, Hertha, Leipzig, Köln, Freiburg, Mainz, Dusseldorf, Frankfurt, Gladbach și Schalke, reducerile salariale se mențin până-n iunie.
 4. Nu există distanță minimă față de arbitri. Nu s-a decis ca arbitrii să arate "galben" mai repede atunci când jucătorul sau jucătorii se îndreaptă către el, să protesteze, sau când se formează aglomerări.
 5. Nu s-a renunțat la VAR. Iar asistenții video nu sunt obligați să poarte mască decât atunci când merg la toaletă. În studio sunt separați prin panouri de plexiglas.
 6. Un jucător nu va fi înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren.
 7. Dacă fanii se adună în fața stadionului, clubul gazdă și poliția locală vor decide dacă e cazul ca meciul să fie abandonat. 
 8. Prezența crainicului pe stadion a rămas la latitudinea clubului-gazdă. Totul e să se respecte numărul maxim de persoane, 300.
 9. Nu e clar dacă la final se poate face schimb de tricouri. Dar e interzis ca jucătorii să-și dea mâna sau să se îmbrățișeze.
 10. Lotul fiecărei echipe poate cuprinde între 25 și 30 de jucători. Pentru a putea juca trebuie ca măcar 15 să fie sănătoși. 
 11. Nu există obligativitatea ca jucătorii să poarte mănuși de protecție pe teren.
 12. În cazul în care un jucător e testat pozitiv în ziua meciului, deciziile care se impun sunt luate de DSP-ul local.
 13. Au fost menținute interviurile luate la marginea terenului. Trebuie doar să se respecte distanța de minimum 1,5 metri.
 14. Sunt prevăzuți 4 copii de mingi, cu vârsta de minimum 16 ani. Vor fi utilizate 30 de baloane, nu există obligativitatea dezinfectării lor, dar Eintracht Frankfurt a decis s-o facă, în pauza meciului.

Citește mai multe știri din Bundesliga:

Măsuri bizare în Bundesliga! De ce RB Leipzig a adus o scară de avion pe stadion, la meciul de azi cu Freiburg

Bundesliga a revenit! Programul complet + unde se pot vedea meciurile

Playtech: Loredana, APARIŢIE WOW! Poza care a şocat internauţii, nimeni nu credea că va face asta. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!


Comentarii (2)
randdoom
randdoom  •  16 Mai 2020, 18:19
Postat de Daniel Irimescu pe 16 Mai 2020, 18:02

Ca dupa apocalipsa

te-ai facut inca o data de cacao cu faptul ca ai spus ca nu se mai joaca fotbal. chiar acum savurez un macel de top class in budesliga aka dortmund-schalke. deci cum este aia ca nu o sa mai vedem fotbal? ha ah ha. repet,chiar daca pandemia asta este inceputul sfarsitului lumii ,o sa mai dureze cel putin cativa ani pana specia umana o sa fie supus exctinctiei. pana oficial nu marginalizeaza intreg mapamondul china,dpdv al economiei o sa dureze. peste 2 ani cand o sa scapam de pandemie atunci o sa inceapa astia sa sanctioneze china,probabil; inca 2 ani cat o sa tot negocieze si asta a fost. dar pana atunci,totul o sa fie aprope normal,se reia totul. doar nu crezi ca stam toti inchisi in casa pana vine apocalipsa,peste vreo 5-10 ani.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  16 Mai 2020, 18:02

Ca dupa apocalipsa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează