INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Brendan Rodgers dezvăluie cum a ajuns Balotelli la Liverpool: ”A fost ca un joc de noroc!”

Revenirea lui SuperMario în Premier League nu a fost de bun augur
Revenirea lui SuperMario în Premier League nu a fost de bun augur

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2016 18:55

Brendan Rodgers a povestit cum a ajuns Mario Balotelli la Liverpool și a dezvăluit că el nu l-a dorit pe jucător, însă propietarii clubului au ales să facă o investiție riscantă în atacantul italian.

În 2014, după finalul Cupei Mondiale, Balotelli era achiziționat de Liverpool de la AC Milan. Avusese un sezon bun în Italia, așa că transferul nu a surprins pe nimeni.

Antrenorul din acel sezon la cormorani era Brendan Rodgers, iar acesta a dezvăluit acum că nu l-a dorit pe Balotelli, ci l-a vrut pe Alexis Sanchez, jucător ce a ajuns la Arsenal.

Proprietarii s-au decis totuși să îl aducă pe SuperMario, peste voința antrenorului. ”A fost ca un joc de noroc pentru ei. Voiau să transforme un jucător de 16 milioane de lire sterline într-un superstar de 50 de milioane ca apoi să dea lovitura cu el”, a declarat Rodgers.

”Noi nu aveam nevoie doar de un golgeter, ci de un atacant care să facă pressing pe tot terenul. Iată de ce, atunci cînd mi-au cerut părerea despre Mario, eu le-am spus că nu era ceea ce căutam. Se apropia, însă, finalul perioade de transferuri și cum nu reușeam să aducem pe cineva care să acopere rolul de care aveam nevoie, proprietarii s-au decis asupra lui Balotelli. A fost o mutare care i-a costat scump”, a mai adăugat fostul tehnician al cormoranilor.

Într-adevăr, vîrful italian nu a reușit să se adapteze stilului de joc de la Liverpool și a marcat doar 4 goluri în 28 de prezențe pe care le-a avut în sezonul 2014-2015, iar la final a fost împrumutat înapoi la AC Milan.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
catta81k1
catta81k1  •  19 Ianuarie 2016, 02:55

As vrea si eu sa stiu de unde aveti acest articol...ca daca il vad englezii rad si cu dosul de voi..sau de tine...pai Liverpool are ..avea de fapt atunci...o comisie de transferuri din care faceau parte mai multe persoane...si acest Rodgers era si el parte din acea comisie...si cum nu au vrut sa plateasca pe sanchez...a acceptat varianta super Mario...ca doar se apropia sfarsitul perioadei de transferuri...ca doar el a zis asa.

scandautor
scandautor  •  19 Ianuarie 2016, 01:22

A fost mai degraba ca un joc de ghinion. Nu doar ca Balotelli a dat numai 4 goluri, dar a si stricat o multime de faze in care, un atacant mai de Doamne-ajuta sau macar un coleg mai inspirat ar fi putut marca. Foarte greoi, mai degraba indolent si plictisit, asa a parut in multe din meciurile in care a intrat in teren. Senzatia e ca nu doar stilului de joc al lui Liverpool n-a reusit sa i se acomodeze, ci ca in aceasta perioada a lui nu s-ar prea fi "acomodat" pe nicaieri. Si-asa i s-au dat prea multe ocazii de-a schimba impresia lasata insa n-a stiut (sau nu i-a pasat) sa le foloseasca. Pacat. Pentru Liverpool pacat, nu pentru el ;-).

1481102485535830
Laurentiu Otrocol  •  18 Ianuarie 2016, 20:28

Nu inteleg de ce super Mario?e un jucător ,care a prins câteva meciuri bune.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează