INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRIGHTON - ARSENAL 2-4

VIDEO Arsenal, victorie pe terenul lui Brighton, în ultimul meci din 2022 pentru „tunari”» Cum arată clasamentul din Premier League

Arsenal s-a impus pe terenul lui Brighton, în etapa cu numărul 18 din Premier League.
Foto: Imago
Arsenal s-a impus pe terenul lui Brighton, în etapa cu numărul 18 din Premier League. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 10:36 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 10:36

Arsenal s-a impus pe terenul lui Brighton, scor 4-2, în runda cu numărul 18 din Premier League. 

Trupa lui Mikel Arteta a deschis scorul încă din minutul 2. Gabriel Martinelli a primit o pasă în interiorul careului, a șutat la poartă, mingea a fost deviată de Levi Colwill, unul dintre stoperii gazdelor, și a ajuns la Bukayo Saka, care l-a învins pe Robert Sanchez din 6 metri. 

VIDEO. Rezumat: Brighton - Arsenal 2-4

„Tunarii” și-au dublat avantajul în minutul 39. Același Bukayo Saka a executat un corner, mingea a fost respinsă de Lewis Dunk, fundașul central al „pescărușilor”, și a ajuns la Martin Odegaard, care a șutat perfect de la marginea careului. 

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”
PROFU' DE SPORT
„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

La numai două minute de la reluarea jocului, Eddie Nketiah a dus scorul la 3-0 pentru Arsenal. Thomas Partey i-a pasat lui Gabriel Martinelli în banda stângă. Brazilianul a tras la poartă, iar Robert Sanchez a respins mingea în față, la atacantul londonezilor, care a îndeplinit o formalitate și a trimis balonul în plasă. 

Brighton a redus din diferență 18 minute mai târziu. Kaoru Mitoma a primit mingea în interiorul careului de la Pascal Gross și l-a învins pe Aaron Ramsdale cu un șut plasat, la colțul lung. 

În minutul 71, Gabriel Martinelli a dus scorul la 4-1 pentru Arsenal. Lansat excelent de Martin Odegaard, brazilianul a trimis balonul în poartă. Deși portarul gazdelor a atins mingea, nu a putut să evite golul. 

Elevii lui Roberto de Zerbi au mai marcat o dată în minutul 77. Evan Ferguson a primit o pasă din jumătatea proprie, a profitat de o neînțelegere între Aaron Ramsdale și William Saliba, și a împins mingea în poartă. 

Kaoru Mitoma a mai marcat o dată pentru gazde în minutul 89. Reușita japonezului a fost anulată însă pe motiv de offside. 

S-a terminat 4-2 pentru Arsenal, care rămâne liderul clasamentului în Premier League. Distanța între londonezi și Manchester City este acum de 7 puncte, deoarece „cetățenii” au remizat duminică după amiază, pe teren propriu, în fața lui Everton. 

Brighton se află pe locul 8 al clasamentului, cu 24 de puncte, la egalitate cu Chelsea, care are însă un meci mai puțin disputat. 

Caseta meciului Brighton - Arsenal

Citește și:

Manchester United nu plânge după Ronaldo » Trei victorii la rând de la despărțirea de CR7

One last dance? Ronaldo și Messi s-ar putea duela din nou, în ciuda faptului că portughezul s-a transferat la Al-Nassr

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează