INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Calvarul prin care trece un fost fotbalist din Ligue 1 » A fost operat de 12 ori și i-a fost amputat piciorul: „Cortizonul injectat a degradat cartilajul”

Bruno Rodriguez, în galben // FOTO: Imago
Bruno Rodriguez, în galben // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 14:09 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 15:21

Ajuns la 49 de ani, Bruno Rodriguez povestește calvarul prin care a trecut după ce s-a retras.

Fostul atacant francez, trecut pe echipe precum PSG, Lens, Metz sau Rayo Vallecano, are piciorul drept amputat, după ce a trecut prin 12 intervenții chirurgicale.

Medicul care l-a operat din nou pe Panțîru explică: „I s-a smuls o porțiune din cartilaj”
FCSB
Medicul care l-a operat din nou pe Panțîru explică: „I s-a smuls o porțiune din cartilaj”

Calvarul prin care a trecut Bruno Rodriguez

Bruno Rodriguez s-a retras în 2005, când avea 33 de ani, după o accidentare la glezna piciorului drept. Acum, face terapie într-un spital din Franța, specializat în reabilitatarea după amputarea unui picior.

Într-un interviu pentru L'Equipe, fostul jucător dezvăluie prin ce a trecut și de ce le-a cerut doctorilor să-i amputeze piciorul.

„În timpul penultimei operații, mi-au scos maleola (n.r. - extremitatea inferioară a tibiei și peroneului). Asta a provocat apariția unei tumori. Acum o lună și jumătate le-am cerut doctorilor să-mi taie piciorul. Măcar așa voi putea merge normal, cu o proteză. Voi putea fi independent. Îți pun o proteză temporar, iar după un an și jumătate îmi pun una definitivă.

Nu puteam face nimic, soția trebuia să îmi facă baie. Nu aș fi rezistat mult dacă eram nevoit să rămân așa. M-am pregătit psihologic, împreună cu soția. Copiilor le-a fost mai greu, dar acum e bine. 

254 de partideare Rodriguez în Ligue 1. A marcat de 69 de ori

Acum sunt ușurat ca pot merge înainte, să vedem ce se va întâmpla. Mi-am asumat un risc, am ales între durere și posibilitatea de a merge. Ori renunț, ori mergi mai departe. Iar eu merg mai departe,

Când eram în activitate, am suferit multe entorse la genunchi, dar mereu mi-am dorit să joc în toate partidele. Cortizonul injectat a degradat cartilajul. Noi, ca fotbaliști, nu suntem mereu conștienți de consecințe. Nu dau vina pe nimeni. Povestea mea trebuie să fie un exemplu pentru lumea sportului. Nu vrem ca sportivii să rămână cu dizabilități după ce se retrag”, a declarat Bruno Rodriguez, citat de Marca.

20 de meciuriare fostul atacant la PSG, între ianuarie 1999 și ianuarie 2000

VIDEO Mbappe l-a depășit pe Ibrahimovic în topul celor mai buni marcatori din istoria lui PSG

Citește și:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
rav410wrc
rav410wrc  •  19 Martie 2022, 16:37

Da, din pacate, in campionatele serioase, cu fotbal adevarat, gen Ligue 1, se pune osul si se joaca fotbal !! A' noshti, din mamaLiga 1, sunt mereu accidentati, chiar dc joaca mai mult "teatru", iar cand ajunge cate unu' prin Franta, se sperie aia de "nivelul" de pregatire fizica cu care vine ...

brentford
brentford  •  19 Martie 2022, 16:23
Postat de holland pe 19 Martie 2022, 15:09

Ajuns la 49 de ani, Bruno Rodriguez povestește calvarul prin care a trecut după ce s-a retras. Bruno Rodriguez s-a retras în 2016, când avae 33 de ani, după o accidentare la glezna piciorului drept. deci din 2016 pana in 2022 sunt 16 ani .....LOGICA GSP!!!!

Bai prietene,cine esti tu sa vii pe forum si sa te iei de profesionistii GSPeste? Ei scriu ce vor,iar noi dam click,citim si ei fac bani din trafic. Atat! Ia sa nu te mai vad p-aici ca te raportez si iti iei cartonas galben

holland
holland  •  19 Martie 2022, 15:09

Ajuns la 49 de ani, Bruno Rodriguez povestește calvarul prin care a trecut după ce s-a retras. Bruno Rodriguez s-a retras în 2016, când avae 33 de ani, după o accidentare la glezna piciorului drept. deci din 2016 pana in 2022 sunt 16 ani .....LOGICA GSP!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează