FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Medicul care l-a operat din nou pe Panțîru explică: „I s-a smuls o porțiune din cartilaj”

Ionuț Panțîru // FOTO: Imago
Ionuț Panțîru // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 12:22 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 12:57

Fundașul stânga Ionuț Panțîru (25 de ani) trece prin momente cumplite la FCSB, fiind operat a treia oară. Are 11 luni fără fotbal și vor urma încă 7.

  • În aprilie 2021, Ionuț Panțîru se accidenta grav în mod stupid, lovindu-se de un coechipier pe teren.
  • Au urmat două operații în Italia și 11 luni de pauză. Recuperarea nu a decurs bine, așa că joi, Ionuț a suferit cea de-a treia intervenție chirurgicală! 
  • Urmează alte 8 luni pe margine și întrebarea dacă fundașul stânga al FCSB va mai putea juca fotbal la nivel înalt după o asemenea absență

Ion Bogdan Codorean, chirurgul care l-a operat acum pe Ionuț Panțîru, explică de ce fotbalistul a avut nevoie de a treia intervenție în care a efectuat un implant de cartilaj.

„El încă avea dureri foarte mari și nu putea să alerge în urma celor două intervenții realizate în Italia. Când a suferit acea accidentare, i s-a smuls o porțiune din cartilajul de pe rotula genunchiului. Medicii de acolo au încercat să-i salveze cartilajul", spune doctorul.

Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil
FCSB
Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil

Metoda italienilor promitea ca Ionuț să revină pe teren după o pauză scurtă, de trei luni, dar ea nu a funcționat. Codorean spune de ce recuperarea va dura mult acum: 

„Eu am procedat la o reconstrucție de cartilaj, pe care am efectuat-o cu un implant de cartilaj din colagen. Durata intervenției a fost de circa 75 de minute. Va avea nevoie de o perioadă de reabilitare care poate dura 6, 7, 8 luni. Fac aproape zilnic acest gen de intervenții, dar sunt mai rare în cazul sportivilor de performanță. 

În condiții obișnuite, aceștia ajung rar la o leziune atât de mare a cartilajului, care să necesite implant, datorită faptului că durerile debutează mai devreme, atunci când leziunile sunt încă mici. La Panțîru a fost vorba despre un traumatism foarte puternic".

Gravitatea accidentării lui Panțîru, intervențiile chirurgicale numeroase și timpul lung de recuperare îi pun în pericol cariera, fiindcă alți fotbaliști care au avut probleme asemănătoare la genunchi s-au retras din fotbal deși ei nu au absentat atât de mult.

Florin Bratu, Florin Costea au fost atacanți foarte buni, internaționali, până în momentele în care și-au rupt genunchii. Au încercat să revină după accidentări, dar nu s-au mai apropiat niciodată de nivelul la care jucaseră atunci când erau sănătoși.

VIDEO Anton Petrea: „Andrei Vlad nu traversează o perioadă foarte bună”

Citește și:

„FCSB nu va avea un meci ușor cu noi!” » Următoarea adversară din play-off le-a pus gând rău roș-albaștrilor

Ajuns în staff-ul lui Toni Petrea, fostul jucător de la FCSB își explică rolul: „Vreau să-i țin pe o linie dreaptă pe jucători” + „Cultura noastră nu ne ajută să fim lângă fotbalul modern”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează