INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Șocant! Fostul coleg al lui Dan Petrescu a fost condamnat pentru că l-a amenințat cu moartea pe prim-ministrul olandez!

Bryan Roy (mijloc) // sursa foto: Imago
Bryan Roy (mijloc) // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 11:19 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 12:55

Bryan Roy (51 de ani) ex-internațional batav, va face 80 de ore de muncă în folosul comunității. Recunoscut pentru opiniile sale extremiste anti-pandemie, fostul fotbalist de la Ajax, Foggia și Nottingham cere judecarea premierului Mark Rutte de un tribunal de război și executarea sa.

Un caz halucinant. Bryan Roy, fost internațional olandez, ex-jucător la Ajax între 1987 și 1992, coleg cu Dan Petrescu la Foggia în sezonul 1992-1993, a fost condamnat de tribunalul din Haga la 4 săptămâni de închisoare cu suspendare, plus 80 de ore de muncă în folosul comunității. 

Și, dacă în următorii doi ani va fi găsit vinovat pentru o infracțiune similară, va sta o lună după gratii. Procurorul ceruse 10 săptămâni de închisoare!

Premierul Mark Rutte a depus plângere împotriva lui Bryan Roy

Ce a făcut Bryan Roy? Pe 3 aprilie, l-a amenințat cu moartea pe prim-ministrul batav Mark Rutte pe Twitter, rețea de socializare unde are 11.000 de fani. La un tweet în care i se cerea demisia șefului guvernului, acesta a adăugat: „Vei fi împușcat în cap în curând!”.

Fostul fotbalist recunoscut pentru opiniile sale extremiste anti-pandemie și răspândirea teoriilor conspirației, și-a susținut ideile și în timpul interogatoriului de la poliție. 

Potrivit De Telegraaf, Roy susține că „Rutte face parte dintr-o conspirație a liderilor mondiali, care vor să reducă populația planetei la 500 de milioane și se folosesc de coronavirus. Rutte ar trebui să fie judecat de un tribunal de război și executat, dacă nu se sinucide el înainte”. Premierul a depus plângere împotriva lui.

Bryan Roy: „Știu acum unde locuiești. Nu dormi liniștit”

Nu era prima oară când extrema din anii '90 folosea Twitter-ul ca platformă de amenințare. În octombrie 2020, i-a transmis un mesaj jurnalistului Chris Klomp, după un articol în care acesta critica teoriile conspirației: „Știu acum unde locuiești. Noi dormim liniștiți. Tu, nu”. Atunci, dosarul a fost închis înainte de a ajunge la proces.

325 de meciuride campionat a jucat Bryan Roy la Ajax, Foggia, Nottingham Forest, Hertha și Breda între 1987 și 2001; a marcat 63 de goluri

32 de selecțiia avut Roy la naționala Olandei în perioada 1989-1995; a marcat 9 goluri în tricoul portocaliu

VIDEO Ioan Becali, poveste colosală cu Nicolae Mitea la Ajax: „Bre nea Giovanni, vreau să-ți spun...”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dzeko, pe urmele „Fenomenului” Ronaldo! Bosniacul l-a făcut uitat pe Lukaku

Florin Andone, exclus din lot și trimis în tribună! Ce a făcut atacantul lui Cadiz

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
futhienzbang
futhienzbang  •  03 Octombrie 2021, 16:12

în *** șoșoaca are imunitate1

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marius_r
marius_r  •  03 Octombrie 2021, 13:48

Foarte socant este ca in Romania asa ceva nu se pedepseste si ca mori cu dreptatea in mana.

penultimul
penultimul  •  03 Octombrie 2021, 13:34

Condamnarea mi se pare normala. Numai în Romania unde cuvîntul (dat) nu are nici o valoare așa ceva e șocant. Cum probabil și condamnarea pentru urinarea in public vi s-ar părea șocanta Bine că cenzurați comentariile, pe forum pentru violenta și pe urmă veniți cu titluri de acest gen.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează