INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

44, poartă-n casă! Buffon vrea să bată recordul de longevitate și să readucă Parma în Serie A

Gianluigi Buffon, fotbalist și la 44 de ani // Foto: Imago
Gianluigi Buffon, fotbalist și la 44 de ani // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 12:21 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 14:04

Gianluigi Buffon, 44 de ani, vrea să bată recordul italian de longevitate și să readucă Parma în Serie A. „Să nu veniți la funeraliile mele că n-o să găsiți pe nimeni!”, glumește goalkeeperul.

Gianluigi Buffon a mai adăugat un an în buletin, dar nu se gândește la retragere. Are 44, dintre care 27 i-a petrecut ca profesionist cu mănușile între buturi. S-a întors în vară de la Juventus la Parma pentru a pune umărul la revenirea echipei gialloblu în Serie A, dar lucrurile nu merg deloc bine, locul 13, mai aproape de play-out.

Gigi a apărat trei penalty-uri în turul campionatului și ține să demonstreze că nu e terminat: „Am auzit doi «papagali» după 0-4 cu Lecce că Buffon trebuie să renunțe. Un meci prost nu poate șterge cu buretele tot restul. Mai am energie. 

Eu nu merg la disco și nici nu mă dopez, doar pariez, dar nu pe fotbal, pentru că nu vând meciuri, spăl bani sau alte chestii murdare. Mereu am avut doar o femeie", a declarat în Gazzetta dello Sport deținătorul recordului de meciuri în națională (176), al partidelor (657) și al minutelor cobnsecutive fără gol primit (973) în Serie A.

Buffon țintește să bată recordurile de longevitate în Serie A și per total la profesioniști în Italia, deținute de Ballotta (44 de ani și 38 zile) și Pierobon (45 ani și 307 zile): „Dacă Italia nu se califică la Mondiale, mă pregătesc pentru cele din 2026. Nu m-ar surprinde să fiu în formă și la 48 de ani. Doar terenul va decide.” 

45de ani aveau când s-au retras portarul egiptean Essam El-Hadary și italianul Andrea Pierobon. Cei mai bătrâni în activitate au fost doi britanici, Peter Shilton (47) și Kevin Poole (51)

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Vlahovic, la Juventus, transfer OFICIAL! Prima zi la Torino a fostului star de la Fiorentina

Cristiano Ronaldo s-a certat cu Transfermarkt: „Valorez mult mai mult!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează