INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA - ANGLIA 0-6

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Reacție dură a lui Raheem Sterling: „Îmi pare rău că Bulgaria e reprezentată de astfel de idioți!”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 octombrie 2019 10:05

Meciul dintre Bulgaria și Anglia, 0-6, din preliminariile EURO 2020, desfășurat la Sofia, a fost oprit de două ori din cauza insultelor rasiste adresate de fanii bulgari jucătorilor de culoare din naționala Angliei. (Detalii AICI)

Printre țintele bulgarilor au fost fundașul Tyrone Mings și atacanții Marcus Rashford și Raheem Sterling. Ultimul a avut și un mesaj dur la adresa bulgarilor. 

„Îmi pare rău că Bulgaria este reprezentată de astfel de idioți pe stadion. În fine...6-0 și ne întoarcem acasă, măcar ne-am făcut treaba. O călătorie ușoară fanilor noștri, v-ați descurcat bine”, a scris Raheem Sterling pe contul său de Twitter. 

„Sunteţi rahaturi rasiste”

Ultraşii sofioţi au îmbrăcat tricouri cu mesajul „No respect", insultându-i pe jucătorii de culoare ai lui Southgate. La pauză, englezii au ameninţat arbitrul că vor ieşi din teren la proximul abuz

Centralul a aplicat protocolul impus de UEFA în astfel de situaţii, avertizând publicul că la următoarea oprire va abandona jocul. La vestiare, fotbaliştii Albionului au ţinut o şedinţă cu selecţionerul şi apoi l-au anunţat pe central că vor ieşi de pe teren dacă rămân ţinta insultelor. 

Cei 3.400 de fani englezi le-au răspuns bulgarilor cu cântece ironice „Ştiţi cine sunteţi, rahaturi rasiste!”. Iar Federaţia de la Londra s-a revoltat: „E inacceptabil că, aşa cum ne aşteptam, am păţit-o din nou! Solicităm UEFA să ancheteze urgent aceste abuzuri oribile".

Meciul a fost oprit prima dată în minutul 28, moment în care la stația de amplificare a stadionului suporterii au fost avertizați că naționala Bulgariei ar putea pierde meciul la „masa verde” dacă nu vor înceta scandările rasiste. 

Partida a mai fost oprită o dată în minutul 43, urmând o pauză de 6 minute, timp în care căpitanul Ivelin Popov s-a dus și a vorbit cu galeria.

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Reacție dură a lui Raheem Sterling: „Îmi pare rău că Bulgaria e reprezentată de astfel de idioți!”
FOTO: GettyImages // Saluturile naziste ale huliganilor bulgari

Vezi și:

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Meci cu probleme la Sofia: fanii Bulgariei, scandări rasiste și saluturi naziste la meciul cu Anglia! Englezii au dat 6 goluri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
alexzece
alexzece  •  16 Octombrie 2019, 20:02
Postat de Daniel Irimescu pe 15 Octombrie 2019, 11:22

Nu Intimplator cele 2 tari balcanice sunt cele mai sarace din U E ! Asa se descarca si ei promovind nationalismul

Bai ''specialule'' ieuropean,ce rasism a fost vreodata in Romania?Vorbesti sa nu adormi.Sau esti la fel de prost ca norvegienii,care confunda xenofobia cu rasismul?

854605894625108
Silviu Apostol  •  15 Octombrie 2019, 13:10
Postat de alegsandru pe 15 Octombrie 2019, 11:34

Nationalismul e rau, glabalismul e bun?

Asta e "nationalism" ? Habar nu ai despre ce vorbesti !

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  15 Octombrie 2019, 13:10

Cloaca numită ”ultras” n-are frontiere.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează