INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Bayern Munchen își întâlnește „coșmarul”, Dortmund vizează a 4-a victorie consecutivă în 2024 + Leverkusen, deplasare ușoară la Darmstadt

Jamal Musiala, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Bayern în acest sezon. Foto: Imago Images
Jamal Musiala, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Bayern în acest sezon. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 12:45 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 12:47

Bundesliga continuă, în week-end, cu etapa #20. O rundă în care campioana Bayern joacă împotriva Borussiei Monchengladbach, iar Borussia Dortmund se deplasează la promovata Heidenheim. Liderul, Leverkusen, o întâlnește pe ultima clasată Darmstadt.

În etapa precedentă, toate echipele cu pretenții de titlu, mai puțin RB Leipzig (1-3 la Stuttgart), au încheiat neînvinse. Dar liderul, Bayer Leverkusen, a pierdut primele două puncte în 2024, după 0-0 acasă în derby-ul cu Borussia Monchengladbach.

Bayern se întărește și de la Galatasaray » Cât vor plăti bavarezii pentru fundașul dreapta
GERMANIA
Bayern se întărește și de la Galatasaray » Cât vor plăti bavarezii pentru fundașul dreapta

Campioana Bayern, victorioasă la Augsburg (3-2), s-a apropiat la două puncte, în vreme ce Borussia Dortmund a avut o sarcină ușoară cu VfL Bochum (3-1). Meciul-vedetă al etapei programate la finele acestei săptămâni este cel de la Munchen, Bayern - Borussia Monchengladbach.

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante meciuri ale rundei.

Borussia Dortmund vizează a patra victorie consecutivă din 2024

Ca și sezonul trecut, când s-a bătut la titlu până-n ultima secundă a campionatului, Borussia Dortmund se simte bine în retur. De la reluarea campionatului, în 2024, a bifat trei victorii consecutive, iar vineri o vizează pe a patra.

Se deplasează la promovata Heidenheim, care până acum are un parcurs decent ținând cont de statutul său: locul 10, cu 23 de puncte strânse din 6 victorii și 5 egaluri. Unul dintre acestea reușit în tur, chiar la Dortmund!

Bayern dă ochii cu „sperietoarea” Borussia Monchengladbach

Campioana Bayern a trecut repede peste „accidentul”cu Werder (0-1), s-a apropiat la două puncte de liderul Bayer Leverkuen, însă sâmbătă are de-a face cu o echipă, Borussia Monchengladbach, care i-a pus mai mereu probleme, indiferent pe ce poziție s-a aflat în clasament.

Din ultimele 10 întâlniri directe, între care una în Cupa Germaniei, gigantul bavarez n-a câștigat decât 3!. În rest, 5 înfrângeri, una cu 5-0, și două remize. În plus, are și numeroase probleme de personal. Kim și Mazraoui sunt la echipele naționale, iar Laimer, Upamecano, Kimmich, Coman și Gnabry sunt accidentați.

Deplasare „de voie” pentru Bayer Leverkusen

Liderul Bayer Leverkusen ar ocazia să „repare” ce a stricat cu Borussia Monchengladbach (0-0) în deplasarea de la Darmstadt. O promovată care, până acum, în 19 etape, n-a bifat decât două victorii și este codașa clasamentului.

În primele 3 runde ale lui 2024, gazdele de sâmbătă au bifat un singur punct. În tur, Bayer s-a impus fără probleme, cu 5-1, astfel că în duelurile directe stă foarte bine: 6 victorii, un eșec.

Antrenorul Marco Rose e în pericol la RB Leipzig

Meci de a fi sau a nu fi pentru antrenorul lui RB Leipzig, Marco Rose, cu ocupanta locului 15, Union Berlin. RB a înregistrat trei eșecuri consecutive în 2024, 0-1 cu Eintracht, 2-3 cu Bayer Leverkuen și 2-5 cu VfB Stuttgat, runda trecută.

Iar scaunul lui Rose se clatină serios. Încă un pas greșit, duminică, împotriva lui Union, și zboară. Formația din Leipzig, printre favoritele la titlu în debutul stagiunii, a ieșit între timp până și din zona de Champions League a clasamentului. de care se află la 3 puncte distanță. 

VIDEO. Rezumat Union Berlin - Darmstadt 1-0

Mai puteți citi:

Veste bună pentru Barcelona » Un jucător de bază revine după accidentare

Risc maxim! Un superjucător al lui Bayern s-a accidentat grav și poate rata Euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează