INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - MONCHENGLADBACH 1-1

VIDEO Opriți de Omul-Păianjen » Portarul Sommer a oprit tăvălugul! 19 parade în fața lui Bayern: „Poate să-și ia liber o săptămână”

Yann Sommer, portarul lui Monchengladbach/ foto Iamgo Images
Yann Sommer, portarul lui Monchengladbach/ foto Iamgo Images

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2022 07:53 / Actualizat duminica, 28 august 2022 09:41

Campioana Gemaniei, Bayern Munchen, a fost ținută în șah de un portar, Yann Sommer (33 de ani), în zi de grație la meciul bavarezilor cu Borussia Monchengladbach, 1-1. „A apărat tot. Cred că a avut 27 de parade. Acum, poate să-și ia liber o săptămână”, s-a lamentat antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann.

Borussia Monchengladbach rămâne „nașul” lui Bayern. Sau, mai bine zis, portarul Yann Sommer. Ori de câte ori joacă împotriva munchenezilor, elvețianul face meciuri mari și așa a fost și sâmbătă seară. El și fundașul campioanei, Upamecano, întotdeauna bun de-o gafă, i-au ținut în viață pe oaspeți.

Ronaldo, așteptat cu brațele deschise în Serie A: „Normal că mi-l doresc”
SERIE A
Ronaldo, așteptat cu brațele deschise în Serie A: „Normal că mi-l doresc”

33 de șuturi pentru Bayern, 19 parade pentru Sommer

„Upa” a greșit pe o degajare a lui Kramer, punându-i mingea pe tavă lui Thuram, pentru 0-1 (42), Sommer i-a adus la disperare pe amfitrioni, care au trebuit să aștepte până-n minutul 83 pentru a egala (Sane). Practic, din primele secunde, a fost un adevărat bombardament la poarta Borussiei. Două goluri anulate lui Mane, pe motiv de ofsaid, și ocazii, fără exagerare, cât pentru două partide! 

„Sommer a apărat tot. Cred că a avut 27 de parade. Acum, poate să-și ia liber o săptămână”, s-a lamentat antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann. Chiar 27 n-au fost, ci 19. În condițiile în care amfitrionii au expediat 33 de șuturi spre buturile sale. 

„De câteva ori mi-am zis în sinea mea «pe asta n-o s-o apere». Dar le-a apărat. Yann a fost cel mai bun de pe teren”, a comentat și Kimmich. 

Muller: „E deja tradiție” 

Thomas Muller s-a plâns și el, în stilu-i caracteristic: „E deja tradiție, când joacă împotriva noastră, Sommer face meciul anului. Nu toate șuturile noastre au fost imparabile, dar el s-a aflat mereu acolo, n-a lăsat nimic să-i scape”. Doar șutul lui Sane, fără preluare, care l-a prins pe „contre pied”.

4 meciuri consecutivefără victorie are Bayern în fața Borussiei M'gladbach: 3 în campionat (2 remize, un eșec), unul în Cupă (0-5)

Arbitrajul lui Daniel Schlager m-a enervat. Toate situațiile de 50:50 le-a fluierat împotriva noastră. Nu se poate așa ceva 

- Julian Nagelsmann, antrenor Bayern

Meci oprit în două rânduri 

La mijlocul primei reprize, câțiva activiști pentru mediu au coborât pe gazon și au încercat să se lege de barele porții lui Sommer, în semn de protest. Însă Thomas Muller și câțiva stewarzi i-au oprit la timp, după care au fost conduși în afara stadionului. A doua întrerupere a partidei s-a consemnat în debutul părții secunde, când galeria lui Bayern a dat startul unui show pirotehnic.

VIDEO. Rezumat Bayern Munchen - Monchengladbach 1-1

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Scor ULUITOR în Premier League! Meciul lui Liverpool intră direct în istorie

Fantasticul Haaland » Hattrick și revenire uluitoare împotriva lui Crystal Palace

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează