INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

BUNDESLIGA. Până la urmă, tribunele n-au fost goale în Koln - Mainz :) » Soluție inedită a nemților

O parte din tribunele stadionului lui Koln a fost ocupată de tricouri și jucării de pluș // Sursă foto: Getty +4   FOTO
O parte din tribunele stadionului lui Koln a fost ocupată de tricouri și jucării de pluș // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 mai 2020 17:39

În partida Koln - Mainz, prima din această zi a etapei #26 din Bundesliga, clubul gazdă a găsit o modalitate inedită prin care să „înlocuiască” prezența suporterilor, interziși în acest moment pe stadioane ca măsură de prevenire împotriva răspândirii COVID-19.

Oficialii echipei antrenate de Markus Gisdol au „îmbrăcat” scaunele stadionului „RheinEnergie” cu echipamentul clubului din ultimii ani, dar și cu diverse jucării de pluș.

Vezi AICI clasamentul din Bundesliga

Bundesliga, în condiții speciale

Toată Europa este în acest weekend cu ochii pe Bundesliga. Primul campionat mare din Europa care-și reia activitatea în plină pandemie de coronavirus este văzut de lumea întreagă ca un adevărat experiment și, totodată, drept un exemplu. Iar Bild Zeitung, cel mai mare ziar din Europa, a publicat un veritabil ghid, cu multe informații despre cum vor decurge lucrurile pe stadioane de acum încolo: 

  1. Liga germană (DFL) a eliminat obligativitatea ca antrenorii să poarte mască. E de ajuns să respecte distanța de siguranță de 1,5 metri.
  2. Regulile jocului n-au suferit modificări din cauza coronavirusului. Singura excepție, sunt permise 5 schimbări (3 până acum)
  3. Nu toți jucătorii își vor primi de acum salariile întregi. La multe cluburi, Leverkusen, Hertha, Leipzig, Köln, Freiburg, Mainz, Dusseldorf, Frankfurt, Gladbach și Schalke, reducerile salariale se mențin până-n iunie.
  4. Nu există distanță minimă față de arbitri. Nu s-a decis ca arbitrii să arate "galben" mai repede atunci când jucătorul sau jucătorii se îndreaptă către el, să protesteze, sau când se formează aglomerări.
  5. Nu s-a renunțat la VAR. Iar asistenții video nu sunt obligați să poarte mască decât atunci când merg la toaletă. În studio sunt separați prin panouri de plexiglas.
  6. Un jucător nu va fi înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren.
  7. Dacă fanii se adună în fața stadionului, clubul gazdă și poliția locală vor decide dacă e cazul ca meciul să fie abandonat. 
  8. Prezența crainicului pe stadion a rămas la latitudinea clubului-gazdă. Totul e să se respecte numărul maxim de persoane, 300.
  9. Nu e clar dacă la final se poate face schimb de tricouri. Dar e interzis ca jucătorii să-și dea mâna sau să se îmbrățișeze.
  10. Lotul fiecărei echipe poate cuprinde între 25 și 30 de jucători. Pentru a putea juca trebuie ca măcar 15 să fie sănătoși. 
  11. Nu există obligativitatea ca jucătorii să poarte mănuși de protecție pe teren.
  12. În cazul în care un jucător e testat pozitiv în ziua meciului, deciziile care se impun sunt luate de DSP-ul local.
  13. Au fost menținute interviurile luate la marginea terenului. Trebuie doar să se respecte distanța de minimum 1,5 metri.
  14. Sunt prevăzuți 4 copii de mingi, cu vârsta de minimum 16 ani. Vor fi utilizate 30 de baloane, nu există obligativitatea dezinfectării lor, dar Eintracht Frankfurt a decis s-o facă, în pauza meciului.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri din Bundesliga:

Robert Lewandowski a numit cei mai buni 5 atacanți din lume: „Nu e o întrebare simplă”

Fițe de Bundesliga: Bayern a venit la Berlin cu avionul militar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează