INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

De meserie supraviețuitor » Thomas Muller, starul lui Bayern Munchen: „Toamna trecută n-a fost ușoară”

Din nou campion. Thomas Muller, 30 de ani, este ca vinul la Bayern. Tot mai bun cu cât îmbătrâneşte // Sursă foto: Getty
Din nou campion. Thomas Muller, 30 de ani, este ca vinul la Bayern. Tot mai bun cu cât îmbătrâneşte // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat duminica, 28 iunie 2020 12:45 / Actualizat duminica, 28 iunie 2020 13:41

Thomas Muller (30 de ani), atacantul lui Bayern Munchen, a încheiat Bundesliga 2019-2020 cu un al 9-lea titlu și un nou record, de assisturi, într-un sezon în care la un moment dat a fost foarte aproape de plecare.

Totul este bine când se termină cu bine. Iar pentru Thomas Muller chiar așa a fost. Contra lui VfL Wolfsburg (4-0), a încheiat Bundesliga 2019-2020 cu un gol, cu al 21-lea assist, cu care a bătut recordul lui Kevin de Bruyne din 2014-2015 (20) și, cel mai important, cu un nou titlu.

Thomas Muller, Bayern Munchen: „Cel mai special titlu”

Însă acest al nouălea din carieră cu Bayern, ceea ce n-au mai reușit în istoria clubului decât Alaba și Ribery, a fost pentru munchenezul Muller „cel mai special, cel mai intensiv și cel mai emoțional". De ce, sugerează chiar el: „Toamna trecută n-a fost ușoară pentru mine".

Relația cu antrenorul de atunci, Niko Kovaci, era alterată demult. Era atât de glacială încât s-a revoltat până și soția lui împotriva tehnicianului croat, pe rețelele de socializare. Iar Thomas lua în calcul şi un transfer în pauza de iarnă: „Chiar mă gândeam foarte serios să plec".

„Fără Muller nu se poate"

Nu a mai fost nevoie. După 10 etape cu rezultate contradictorii și un 1-5 la Frankfurt, revolta coechipierilor a dus la îndepărtarea lui Kovaci. Șef a devenit secundul Hansi Flick, ce a înțeles un lucru: Bayern fără Muller nu se poate.

Nu este Ribery, Lewandowski sau Robben. Dar, bavarez sută la sută, se bate pentru orice minge, aleargă și face „munca de jos" ca nimeni altul. Și mai are acest talent, de a ști să-și pună coechipierii în valoare la momentul oportun. Flick l-a reintegrat imediat pe Muller în angrenajul roș-alb, iar echipa a revenit pe cursul devenit un „must" la Munchen. Spre titlu!

49 de puncte16 victorii și un golaveraj de 54-10. Flick a reușit cel mai bun retur de campionat din istoria clubului. Mai bun decât cel al lui Heynckes din 2012-2013, al cărui Bayern primise cu un gol mai mult

25 de meciurieste seria fără înfrângere a lui Bayern în 2019-2020, egalând recordurile clubului din anii 1986 și 1988

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ascensorul lui Simone Inzaghi: Ştefan Radu, lăudat de antrenor

Haos la Barcelona: „Quique Setien a pierdut încrederea vestiarului. Jucătorii îl ignoră la antrenamente, seniorii pleacă!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close