INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

LAZIO - FIORENTINA 2-1. Ascensorul lui Simone Inzaghi: Ştefan Radu, lăudat de antrenor

Ștefan Radu (dreapta), în duel cu Cutrone FOTO: Gettyimages
Ștefan Radu (dreapta), în duel cu Cutrone FOTO: Gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 28 iunie 2020 12:10 / Actualizat duminica, 28 iunie 2020 13:43

Lazio a întors de la 0-1, după ce la Bergamo risipise un avantaj de două goluri. Menajat după o problemă musculară, Ştefan Radu a intrat la pauză şi a pus ordine în defensiva capitolină.

  • Lazio seamănă cu un roller coaster ori cu un ascensor care face curse, de sus în jos şi invers, la intervale şi cu viteze ameţitoare. 
  • La trei zile după lovitura dură încasată la Bergamo, 2-3 de la 2-0 cu Atalanta, trupa lui Simone Inzaghi şi-a revenit greu de pe urma şocului. Însă a rezistat presiunii şi păstrează distanţa de patru puncte în spatele liderului Juventus. 

Fiorentina i-a dat fiori pe „Olimpico", cedând în ultimul sfert al jocului (1-2), deşi a condus prin golul lui Ribéry, reintrat după operaţia la ligamentul gleznei drepte de-acum şase luni.

Voia să-l menajeze pe Ștefan Radu

„A fost victoria caracterului şi a voinţei, pentru că trecem printr-o criză de efectiv din cauza accidentărilor. Nu mai suntem aceeaşi echipă dinaintea întreruperii, atunci jucam doar o dată pe săptămână şi nu aveam toate aceste probleme. Am fost avertizat să nu-i folosesc pe Radu, Correa şi Marusici, pentru că risc accidentări", a oferit Simone Inzaghi un alibi pentru suferinţa biancocelestă. Dar tocmai aceştia au fost primele trei mutări din repriza secundă ale antrenorului. 

Fundaşul român, menajat pentru supraîncărcarea musculară resimţită cu Atalanta, a intrat, chiar după pauză, în locul vulnerabilului Bastos. Care primise deja un cartonaş galben.

„L-a ajutat pe Luis Alberto"

„N-a jucat în condiţii perfecte, numai că experienţa l-a făcut să controleze zona din centru-stânga. Şi când a fost nevoie, şi-a folosit şi crampoanele", l-a caracterizat agenţia Lalaziosiamonoi (nota 6). "Cu Radu în acea poziţie, Luis Alberto s-a simţit în largul său, etalându-şi toate calităţile", l-a lăudat Inzaghi. 

Spaniolul a închis tabela, după ce Immobile egalase dintr-un penalty, contestat de Viola la duelul în careu Caicedo-Drągowski.

15penaltyuri a primit Lazio în 28 de etape. Record al Seriei A în ultimii 15 ani, de când Opta ţine statistica!

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO De-a dreptul formidabilă! Atalanta a torpilat şansele lui Lazio la scudetto » Ștefan Radu, accidentat şi testat doping

VIDEO Gol superb marcat de Franck Ribery în Serie A! Vezi AICI faza reușită de francez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează