INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA // CAGLIARI - JUVENTUS 0-2

Cagliari - Juventus 0-2 // Jucătorii lui Juventus, victimele rasismului în Sardinia: ”Interziceți imbecilii pe stadioane!”

Gestul lui Moise Kean, lângă poarta lui Cagliari, după gol, foto: Guliver/gettyimages
Gestul lui Moise Kean, lângă poarta lui Cagliari, după gol, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 08:57

SERIE A. Moise Kean, dar și Matuidi și Alex Sandro, țintele țipetelor de maimuțe ale ultrașilor lui Cagliari în meciul câștigat de Juventus cu 2-0.

Era minutul 85 la Cagliari. Moise Kean tocmai marcase, Juventus avea 2-0 și atacantul italian cu origini ivoriene s-a oprit sfidător lângă poartă, în fața galeriei sarde, cu mâinile desfăcute.

Un fel de "Acesta sunt eu!", după ce auzise de mai multe ori țipete de maimuțe pe stadion. Împotriva lui, a lui Matuidi și Alex Sandro. Atunci, furia ultrașilor a fost maximă.

Matuidi a fost cel mai supărat. Pentru el, povestea urâtă se repeta pe "Sardegna Arena". Se mai întâmplase și în ianuarie 2018. A avut un schimb de replici cu Massimiliano Allegri, la marginea terenului.

"BIANCONERI"

Bonucci și-a certat și colegul pentru celebrarea provocatoare. "Vina e împărțită. Moise nu ar fi trebuit să sărbătorească astfel, iar fanii lui Cagliari nu ar fi trebuit să reacționeze astfel", a declarat stoperul piemontez.

Antrenorul Allegri nu le-a găsit însă extremiștilor nicio circumstanță atenuantă: "Interziceți imbecilii pe stadioane!".

Matuidi l-a susținut pe Kean, postând pe Instagram o poză cu el și un mesaj sugestiv: "BIANCONERI #NoToRacism".

Doar președintele lui Cagliari respinge acuzațiile de rasism. "Dacă ar fi înscris Bernardeschi, s-ar fi întâmplat același lucru", afirmă Tommaso Giulini: "Jucătorii lui Juventus au greșit". 


"Dacă arbitrul va întrerupe meciul, 90 la sută din oamenii normali de pe stadion le vor da un șut în fund acelor idioți. Suntem în 2019, nu acum o sută de ani. E o problemă uriașă. Nu doar în Balcani, în toată Europa de Est, dar și în Italia și Anglia"
Aleksander Čeferin, președinte UEFA

Citește și:

VIDEO+FOTO: „Bătrâna Doamnă” poate desface șampania pentru un nou titlu după victoria de la Cagliari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
badeadorian
badeadorian  •  03 Aprilie 2019, 16:13
Postat de Lengyel Adrian pe 03 Aprilie 2019, 12:05

Problema este la cei care-i importa!!! Rasismul este doar efectul. Dintre invadatorii astia cei care nu ajung sportivi foarte bine platiti, marea majoritate devin asistati social si asta pe banii europenilor al caror nivel de trai si mai ales de siguranta scade pe zi ce trece!!!

Nu privesti in gradina care trebuie sau ochelarii sunt nepotriviti. Cauza expusa de tine este mult , mult generalizata !!!. Si ai tendite clare de rasism , sovinism si apucaturi ariene !!! . Cei ca tine se vor grabi mereu sa arunce primi cu pietre in semenii lor din motive absolut meschine .

986379311381755
Lengyel Adrian  •  03 Aprilie 2019, 12:05

Problema este la cei care-i importa!!! Rasismul este doar efectul. Dintre invadatorii astia cei care nu ajung sportivi foarte bine platiti, marea majoritate devin asistati social si asta pe banii europenilor al caror nivel de trai si mai ales de siguranta scade pe zi ce trece!!!

adriann_
adriann_  •  03 Aprilie 2019, 11:38
Postat de lionforever pe 03 Aprilie 2019, 09:45

Dacă s-ar interzice imbecilii pe stadioane la fcsb nu ai mai vedea pe nimeni in tribuna iar la masa presei in dreptul jsp 0 persoane.

Astia de la jesepe scriu de la masa presei, de pe stadion? Credeam ca o fac dupa dictare, la "palatul" poleit cu "aur" de trompeta...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close