INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Capcane în Gabon » Multe echipe s-au plâns de terenurile îngrozitoare, din cauza cărora s-au rupt deja 12 jucători

Nu-i fotbal de plajă, ci o
provocare echilibristică în Mali -
Egipt 0-0, la Port-Gentil FOTO AFP
Nu-i fotbal de plajă, ci o provocare echilibristică în Mali - Egipt 0-0, la Port-Gentil FOTO AFP

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 00:00

Competiția marilor surprize și a numeroaselor accidentări. Fotbalul devine un sport mai periculos dacă trebuie să joci în Gabon.

Abia s-a terminat faza grupelor și s-au rupt 12 fotbaliști. În 11 zile! De vină ar fi, mai ales, starea deplorabilă a gazoanelor, care afectează și calitatea spectacolului.

"Cu 5 indisponibili ne-am ales din cauza terenurilor. Dacă n-avem cum să le schimbăm, măcar să se poată face înlocuiri în lot", s-a plâns Avram Grant, selecționerul Ghanei, deja eliminată. Gyan și Rahman sunt pe lista celor serios afectați. Culmea, gazdele au suferit cel mai mult, cu Lemina, Obiang și Tandjigora trimiși pe tușă. Cu doi loviți figurează Egipt (El Shenawy, Ekramy), Burkina Faso (Pitroipa, Zongo), RD Congo (N'Sakala, Zakuani), ugandezii avându-l numai pe Musona.

Singura fără gol primit

Egipt a câștigat grupa D, depășind Ghana cu 1-0 (gol Salah), aceeași victorie scurtă ca în meciul cu Uganda. Selecționata lui Cuper, ce remizase cu Mali (0-0), e unica fără gol primit după prima fază, în condițiile în care poarta e păzită de Essam El Hadary, 44 de ani împliniți pe 15 ianuarie!

Pedepsiți în cazarmă!

Fără victorie în 3 meciuri, cu cea mai slabă apărare (8 goluri încasate), și pe ultimul loc în grupa B, Zimbabwe a dezamăgit așteptările fanilor și ale politicienilor. Parlamentul a cerut pedepsirea jucătorilor, care vor fi mobilizați pentru un stagiu sever de instrucție într-o unitate a Armatei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Ianuarie 2017, 10:48

s-au rupt jucatorii ? vai de tine, domnule. rogu-te, foloseste limba romana in mod corect, vad ca stii romaneste, probabil esti chiar roman, deci nu insulta limba romana, domnule. cat despre terenuri si accidentari, desi voi nu amintiti deloc de cupa africii, fiind foarte preocupati sa salvati Nimicul, adica o echipa care deja nu mai exista, sa stii, domnul meu, ca exista destui care urmaresc foarte atent aceasta frumoasa competitie a continentului negru. si nu terenurile sunt de vina, multi dintre jucatorii care s-au accidentat au venit suprasolicitati, iar in doar cateva cazuri accidentarile au insemnat imprudente. doar in 3-4 cazuri discutam de auto accidentari, in rest au fost accidente de joc, clasice, in urma unor contacte mai dure cu adversarii. contactul cu adversarul este tipic multor sporturi, domnule, chiar si in futbol se intampla, desi ar trebui sa nu existe.) umar la umar, marcaj strans, tackling, protectia balonului, intercalare defensiva sau ofensiva, tinere de tricou, talpa, cap in cap.. etc, iata termeni ce definesc faze specifice de contact futbolistic, domnule povestitor. probabil ca acum recunoasteti sportul despre care ati ''rupt'' limba romana. ciao, atat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează