INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EGIPT

Salah a rămas fără selecționer, după două înfrângeri dureroase în 51 de zile: „Visul nu a devenit realitate”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2022 14:10 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 15:40

Naționala Egiptului nu-l mai are selecționer pe Carlos Queiroz. Antrenorul portughez în vârstă de 69 de ani și-a dat demisia după ce a ratat calificarea la Mondialul din Qatar. „Faraonii” au pierdut barajul în fața Senegalului: 0-1, 1-3 la penalty-uri în retur (fusese 1-0 în prima manșă). 

Pe 6 februarie, Egiptul lui Mo Salah pierdea finala Cupei Africii. 0-0, 2-4 la penalty-uri cu Senegal. „Faraonul” spera să-și ia revanșa în fața lui Sadio Mané, colegul de la Liverpool, în barajul pentru Mondial. 

Dar marți, după 51 de zile, tot el a fost învins: 0-1, 1-3 la loviturile de departajare. Și Mo a ratat la 11 metri, vizibil incomodat de laserele verzi lansate din tribune. Victoria din tur, 1-0, a fost inutilă. A părăsit terenul din Dakar protejat de poliție, luat la țintă de fanii senegalezi cu tot felul de obiecte.

Carlos Queiroz, după ratarea calificarea la Mondial: „Visul nu a devenit realitate”

Pentru Salah, această înfrângere a însemnat și sfârșitul colaborării cu portughezul Carlos Queiroz. Selecționerul Egiptului din septembrie 2021, lusitanul în vârstă de 69 de ani și-a dat demisia. 

„Visul nu a devenit realitate. Am încercat totul, dar nu a fost suficient. Vă mulțumesc tuturor, jucătorilor și colegilor din staff! Sunt foarte mândru de voi. Veți rămâne pentru totdeauna în inima mea”, a scris Queiroz pe Twitter. A rămas la Cairo mai puțin de 7 luni.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

VIDEO / UPDATE Prăpăd pe gazon după ratarea calificării la Mondial » Un oficial FIFA a murit la spital, după ce fanii l-au călcat în picioare

Mutarea prin care selecționerul Poloniei și-a dus echipa la Mondial: „Cât sunt eu aici, tu nu vei mai fi niciodată rezervă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  30 Martie 2022, 20:46

Bine ca am scapat de gloaba Salah.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează