INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM

VIDEO / UPDATE Prăpăd pe gazon după ratarea calificării la Mondial » Un oficial FIFA a murit la spital, după ce fanii l-au călcat în picioare

Fanii nigerieni au devastat stadionul „MKO Abiola”, din Abuja, după remiza 1-1 cu Ghana, care a consemnat ratarea calificării la Campionatul Mondial din Qatar.
Fanii nigerieni au devastat stadionul „MKO Abiola”, din Abuja, după remiza 1-1 cu Ghana, care a consemnat ratarea calificării la Campionatul Mondial din Qatar.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 10:46 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 11:05

Fanii nigerieni au devastat stadionul „MKO Abiola”, din Abuja, după remiza 1-1 cu Ghana, care a consemnat ratarea calificării la Campionatul Mondial din Qatar.

UPDATE 10:45 / Oficial al FIFA, ucis în Nigeria

Doctorul zambian Joseph Kabungo, ofițerul anti-doping trimis de FIFA la meciul Nigeria - Ghana, a murit în urma evenimentelor reprobabile de la finalul meciului, informează presa din Zambia.

Conform jurnalistului nigerian Osasu Obayuiwana, fanii l-au lovit și călcat în picioare: „Familia, Federația de Fotbal din Zambia și guvernul țării sale au fost deja informate”. 

Prăpăd pe gazon după ratarea calificării la Mondial » Un oficial FIFA a murit la spital, după ce fanii l-au călcat în picioare
Doctorul Joseph Kabungo și-a pierdut viața în urma incidentelor din Nigeria

Collins Atta Poku, un jurnalist ghanez aflat alături de echipa națională în Nigeria, a oferit detalii înspăimântătoare: „L-au bătut, apoi au căzut peste el. Și-a pierdut cunoștința și a fost dus de urgență la ambulanța de lângă vestiarul Ghanei. Medicii noștri au încercat să îl resusciteze. Acum aflu că a murit”.

Panduru, după Israel - România: „Așa grăsan la o națională nu credeam că văd!”
ISRAEL - ROMÂNIA 2-2
Panduru, după Israel - România: „Așa grăsan la o națională nu credeam că văd!”

Nigeria a participat la ultimele 3 ediții ale Campionatului Mondial, în 2014 reușind chiar să depășească faza grupelor. După 0-0 în manșa tur a play-off-ului cu Ghana, „vulturii” erau cotați favoriți cerți la retur. Au obținut doar o remiză, 1-1. Cum Confederația Africană nu a adoptat modificările în privința golului marcat în deplasare, Nigeria a ratat calificarea.

VIDEO Fanii nigerieni, prăpăd după ratarea calificării la Campionatul Mondial 

Fanii nu au suportat eșecul. Mii de persoane au pătruns pe teren, devastând tot ce le-a ieșit în cale, de la panouri publicitare, la bănci de rezervă. Fotbaliștii ghanezi nu au apucat să sărbătorească reușita, fiind nevoiți să fugă la vestiare din cauza invaziei de pe gazon.

Forțele de ordine au intervenit în forță, cu gaze lacrimogene, dar au avut nevoie de minute bune pentru a potoli mulțimea.

Formațiile africane calificate la Campionatul Mondial din Qatar

Nigeria - Ghana nu a fost singura „dublă” decisivă palpitantă. Senegalul a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a depăși Egiptul lui Salah, iar Camerunul a trecut de Algeria cu o reușită semnată de Karl Toko Ekambi în al patrulea minut de prelungire al reprizelor adiționale.

Tunisia a trecut de Mali, 0-0 la retur, după victoria 1-0 din prima manșă, iar Marocul s-a distrat cu Republica Democrată Congo, 4-1 la retur, 1-1 în tur.

Citește și alte știri din fotbalul mondial:

VIDEO Portugalia și Polonia s-au calificat la Campionatul Mondial! Când e tragerea la sorți a grupelor

Eriksen, întoarcere de vis! Gol superb, la primul meci pe „Parken” după stopul cardiac de la Euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  30 Martie 2022, 12:05
Postat de cordell.hull pe 30 Martie 2022, 11:48

Un FC Fcsbist...

Asa se radea si de stelisti dupa ce si-a schimbat echipa denumirea in Steaua?

cordell.hull
cordell.hull  •  30 Martie 2022, 11:48
Postat de badeadorian pe 30 Martie 2022, 11:42

Faci niste comentarii ca sa nu adormi langa tastatura !!! ....

Un FC Fcsbist...

cordell.hull
cordell.hull  •  30 Martie 2022, 11:47

Un exemplu de așa nu... dar tocmai din acest motiv ai noștri își bat joc de noi... știu ca nimic nu se poate întoarce împotriva lor

Vezi toate comentariile (17)
Comentează