INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANCE FOOTBALL

Cât de mare a fost Gică Hagi! „Regele” stă lângă Maradona, Pele, Zidane și Iniesta într-un top ireal

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Articol de GSP - Publicat luni, 12 octombrie 2020 21:16 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 23:15

Gică Hagi (55 de ani) a fost nominalizat de France Football în topul celor mai buni mijlocași ofensivi din istorie, alături de alți 19 jucători de legendă.

Publicația care oferă „Balonul de Aur” l-a inclus pe Hagi pe lista celor mai buni mijlocași ofensivi din toate timpurile. „Regele” este unul dintre fotbaliștii care au jucat pentru ambele rivale ale fotbalului spaniol, Real Madrid și FC Barcelona, dar a reușit mari performanțe și la Steaua București, unde a câștigat Supercupa Europei și a jucat în finala Cupei Campionilor, sau la Galatasaray, alături de care a câștigat Cupa UEFA.

Pe lista celor nominalizați pentru cel mai bun mijlocaş ofensiv din istorie se regăsesc: Roberto Baggio, Bobby Charlton, Alfredo Di Stefano, Enzo Francescoli, Ruud Gullit, Andres Iniesta, Raymond Kopa, Laszlo Kubala, Diego Maradona, Alessandro Mazzola, Pele, Michel Platini, Ferenc Puskas, Gianni Rivera, Juan Alberto Schiaffino Socrates, Francesco Totti, Zico și Zinedine Zidane.

Locul 4 la „Balonul de Aur”

În anul 1994, după Campionat Modial din Statele Unite ale Americii, unul de referință pentru fotbalul românesc, Hagi a ieșit pe locul 4 în clasamentul pentru câștigarea „Balonului de Aur”. În anul 1999, „Regele” a fost inclus în topul celor mai buni 100 de fotbaliști ai secolului trecut.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dramă pentru Francesco Totti » Tatăl fostului căpitan al Romei a decedat din cauza Covid-19

Finalul unei ere la Manchester City!? Aguero, gata să ajungă în Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
10153836040333310
Blonder DC  •  15 Octombrie 2020, 00:42

Bai baieti, trecand peste toate disputele, apoi daca nici aia de la France Football nu se pricep,nu stiu care chibit se mai pricepe! Ca fotbalist Hagi a fost imens si cu asta basta!

chris
chris  •  13 Octombrie 2020, 09:31

Am o intrebare, posibil retorica. Oare de ce este atâta răutate printre noi? Lăsând deoparte ce fel ar putea fi Gheorghe Hagi ca om, ca antrenor sau ca anteprenor, el a fost unul dintre cei mai buni si recunoscuti jucatori de fotbal ai Romaniei, altfel nu cred ca intra in calculele unor publicatii internationale. Un simplu vanzator la taraba din Polonia, cand a auzit ca sunt roman mi-a spus doua cuvinte: “Ceaucescu” si “Hagi”. Cu anumite exceptii, pentru francezi si alte nații, noi romanii suntem TOȚI: ***, hoți, violatori, pești și *** si acel popor care face munca de jos in țările bogate. Oare ar trebui sa ne bucuram ca unii straini mai știu si de Comaneci, Hagi, Halep, Nastase, Lucescu si alții ca ei care fac cinste acestei țări si sa-i multumim lui Dzeu ca s-au nascut in Romania? Așa cum sunt ei, cu toate pacatele lor...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  13 Octombrie 2020, 08:51
Postat de robby73 pe 13 Octombrie 2020, 04:00

Germania are în fiecare generație, cel puțin 5 jucători (poate nu neapărat pe poziția lui) mai valoroși decât Hagi. Noi îl ridicăm în slavi și adevărul e că pentru fotbalul românesc a fost și este un zeu, dar în nici o altă țară (Franța, Germania, Spania, Italia, Olanda ) nu ar fi strălucit așa cum a strălucit la noi. Nu a făcut față nici la Real și nici la Barca. A fost ca Ianis ori a intrat în minutul 60, ori a fost scos de pe teren în minutul 60. Nu a reușit să fie un jucător de baza la echipele mari.

Au fost jucatori fenomenali care n-au impresionat la cluburi mari pentru ca aveau alta tipologie sau pur si simplu nu s-au acomodat : crezi ca Maradona a rupt gura targului in cele doua sezoane petrecute la Barca ? Barca nu stia cum sa scape de el mai ales dupa accidentare ! A cucerit o cupa a Spaniei iar in Europa au dezamagit crunt - au fost eliminati chiar din primul tur al Cupei Cupelor si in La Liga mai sus de 3 n-au reusit sa termine si vorba aia campionatul spaniol e un campionat mult mai lejer in ceea ce priveste spatiile si stilul de joc decat cel italian. Apoi s-a transferat la Napoli, un club ce nu avea nume in fotbalul european la acea vreme, era o echipa mediocra (aveau doar 2 cupe ale Italiei in palmares pana sa vina El Pibe). De Gascoigne ce sa mai zici - a dezamagit in Italia la Lazio in Serie A ce reprezenta in anii '90 cel mai puternic campionat din lume. Riquelme alt caz : a dezamagit la Barca pentru ca apoi cu Villarreal (o echipa fara nume) sa ajunga in semifinalele CL el fiind motorul acelei formatii. Socrates la Fiorentina nici el n-a reusit sa se impuna in Serie A. Toti acesti jucatori de nr. 10 sunt de alta tipologie, sunt jucatori pe care nu poti sa-i incadrezi intr-un sistem, trebuie sa le lasi libertate in teren, de aceea ei au avut mai mult succes la echipe mai mici pentru ca acolo reprezentau painea si sarea, erau zeii in functie de care se construia echipa si tactica.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează