INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Ce a făcut Mircea Lucescu la Revoluție cu Dinamo: „Plana pericolul unui război civil”

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 11:23 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 11:23

Tehnicianul Mircea Lucescu povestește cum a plecat cu Dinamo în decembrie '89 în Franța: „I-am scos pe jucători din acel mediu. Ne-am dus la Metz și am jucat trei-patru meciuri”.

Luna viitoare, pe 29, Mircea Lucescu împlinește 77 de ani. „Am trecut prin multe, nimic nu mă mai surprinde în viață", le-a spus antrenorul jurnaliștilor de la Blick. E în cantonament în Elveția, cu Dinamo Kiev, în timp ce războiul continuă în Ucraina. 

E al treilea conflict major trăit în carieră de Luce. În 2014, părăsea Donețk cu Șahtior, din cauza separatiștilor proruși, care voiau să taie regiunea Donbas. În 1989, era la Dinamo București când izbucnea Revoluția. 

27 iunie, prima și ultima zi a lui Hagi la Real. „Niciodată nu trebuia să plec de la Madrid! Mă adaptasem foarte bine, dădusem multe goluri, dar...”
RETRO GSP
27 iunie, prima și ultima zi a lui Hagi la Real. „Niciodată nu trebuia să plec de la Madrid! Mă adaptasem foarte bine, dădusem multe goluri, dar...”

Mircea Lucescu: „Am învins echipa familiei Ceaușescu" 

Reporterii elvețieni voiau să afle ce a făcut în urmă cu 33 de ani, în decembrie '89. „Era pauza de iarnă. Am plecat cu Dinamo în Franța pentru a-i scoate pe jucători din acel mediu. Plana pericolul unui război civil. Ne-am dus la Metz și am jucat trei-patru meciuri. Apoi, ne-am întors în țară și am pregătit a doua parte a sezonului", a povestit tehnicianul. 

I s-a reamintit că a cucerit titlul și Cupa în acea stagiune. „Era foarte important. Rivala noastră, Steaua, era echipa familiei Ceaușescu. Nu era ușor să o învingi, dar am dovedit că eram buni", a răspuns el. 

Am plecat de la Kiev cu jucătorii mei pentru a putea ajuta Ucraina din exterior. I-am convins pe oamenii de acolo că sportivii nu sunt militari. Ei pot sprijini țara, dar făcându-și meseria lor, cea de fotbaliști 
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Mircea Lucescu: „Am stat doi ani într-un hotel" 

Lucescu a vorbit și despre 2014. „Am ajuns cu Șahtior la Kiev. Am stat doi ani într-un hotel și am jucat numai în deplasare. Lvov, Harkiv, Odesa. Era dificil, nu aveam nici teren de antrenament. Am pierdut campionatul de două ori, însă am cucerit Cupa. Ulterior, lucrurile s-au aranjat, Șahtior a putut evolua la Kiev, în același loc cu Dinamo. Și găsisem și bază de pregătire". 

Cum a rezistat la toate momentele grele? „M-am adaptat la orice situație, am încercat să ies din ele cu calm și echilibru, ajutându-i și oferindu-le încredere celorlalți. Am descoperit mereu soluții pentru a rămâne la același nivel". 

22de meciuri de pregătire a jucat Dinamo Kiev în acest an, 18 victorii și 4 egaluri

După declanșarea conflictului, toți voiau să ne ajute. Timpul a trecut și oamenii au început să uite, deși încă se moare în Ucraina. Dinamo încearcă să reamintească: în Europa încă e un război îngrozitor
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Zilele trecute am revenit la Kiev pentru a le arăta oamenilor că viața merge înainte, chiar și în aceste condiții. M-am plimbat prin oraș. Oamenii se opreau și mă felicitau că m-am întors. Cei rămași acolo se simt abandonați 
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Citește și: 

Din județeană pe Bernabeu și Camp Nou » Românul stabilit în Spania, care a ajuns să-i arbitreze pe Messi și Cristiano Ronaldo

Florin Niță pleacă de la Sparta Praga » Impresarul confirmă: „Nu doar CFR s-a interesat. Sunt negocieri concrete în acest moment”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ucluj2011
ucluj2011  •  27 Iunie 2022, 13:12

Mult respect Dle. Lucescu! Multă sănătate Dvs. și familiei Dvs.!

cdba3133
cdba3133  •  27 Iunie 2022, 12:30

Cu alte cuvinte Lucescu este de vina de tot ce se intampla pe aceasta planeta. Baaaaa! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close