INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REFUZ

Ce bine că l-a refuzat pe Becali! I-a spus „pas” lui FCSB, iar acum joacă în grupele Ligii Campionilor și se îmbogățește

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 07:28 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 12:12

Aissa Laidouni (23 de ani) era ca și transferat la FCSB în urmă cu un an, apoi mutarea a picat din cauza unui comision pe care-l pretindea impresarul jucătorului. Între timp, mijlocașul francez a ajuns la Ferencvaros, e în grupele Champions League și se îmbogățește.

Cine ratează un transfer la FCSB nu are neapărat motive să fie trist fiindcă a ratat un salariu mai bun și ocazia de a evolua într-un club care-și propune să câștige campionatul, să joace în grupele competițiilor europene.

Aissa Laidouni rămăsese blocat la FC Voluntari în iulie 2017, după ce agenții lui anulaseră un transfer la FCSB care păruse la un moment dat ca și făcut. Becali și conducerea de la Voluntari ajunseseră la un acord, Gigi ar fi plătit 200.000 de euro ca să-l obțină pe jucătorul francez. Și îi promitea lui Laidouni un salariu de 10.000 de euro lunar. Fiindcă patronul de la FCSB a ținut la principiul conform căruia el nu le achită comisioane impresarilor, afacerea avea să pice.

Tot răul a fost spre bine

Cum a evoluat cariera lui Laidouni? El a continuat la Voluntari încă un sezon, a luptat cu ilfovenii pentru salvarea de la retrogradare, un obiectiv pe care l-au îndeplinit grație unor prestații foarte bune înregistrate în play-out sub comanda lui Teja. După stagiunea petrecută în coada clasamentului din România, pe francez l-a cumpărat Ferencvaros, campioana Ungariei.

Verzii au plătit 600.000 de euro către FC Voluntari, un preț triplu față de acela negociat cu Becali. Și îi achită lui Aissa un salariu de 21.000 de euro lunar. Contractul e încheiat pentru patru sezoane și prevede creșterea salariului lunar cu câte o mie de euro, de la un sezon la altul. Ceea ce înseamnă că Laidouni va câștiga la Budapesta peste un milion de euro, cu tot cu bonusurile condiționate de performanțele individuale și de ale echipei.

O performanță a realizat-o deja, Ferencvaros s-a calificat în grupele Champions League și va juca la un nivel pe care FCSB nu l-a mai atins de șapte ani, din 2013, de când Reghecampf era antrenorul roș-albaștrilor.

Ce bine că l-a refuzat pe Becali! I-a spus „pas” lui FCSB, iar acum joacă în grupele Ligii Campionilor și se îmbogățește
Aissa Laidouni (albastru), într-un meci Voluntari - FCSB

Bugetul e de trei ori mai mare decât la FCSB

Ferencvaros a eliminat-o pe Molde în ultima fază preliminară dinaintea grupelor și Laidouni a evoluat în ambele manșe cu norvegienii. Calificarea maghiarilor în grupele Champions League arată ca o surpriză, din moment ce Ungaria nu a trimis des o echipă în faza aceasta, însă investițiile de la Budapesta au forțat rezultatul bun. 

Clubul are un buget anual de 22 de milioane de euro, de trei ori mai mare decât este al FCSB-ului. „Salariul maxim al unui jucător de la Ferencvaros e de 500.000 de euro pe sezon”, explică Vasile Miriuță, fost internațional maghiar, un cunoscător al fotbalului din Ungaria.

Antrenorul e de 20 ori mai bine plătit la Ferencvaros

Investițiile foarte mari ale maghiarilor se cunosc și din felul cum Ferencvaros și-a recrutat antrenorul. L-a angajat pe Serghei Rebrov și-i plătește ucraineanului 100.000 de euro lunar! Anton Petrea, „principalul” de la FCSB, câștigă 60.000 de euro pe an, de 20 ori mai puțini bani. Rebrov o conduce pe Ferencvaros din august 2018 și are un contract valabil până în vara anului 2023. 

Campioana Ungariei a picat în grupa de Champions League cu: Dinamo Kiev, Barcelona, Juventus. Ceea ce înseamnă două dueluri cu Mircea Lucescu și dispute ale lui Rebrov cu Dinamo Kiev, ucraineanul fiind una dintre gloriile ce marchează întreaga istorie a kievenilor. Rebrov-Șevcenko a fost cuplul ofensiv din formația lui Dinamo care a ajuns în sferturi de finală Champions League în sezonul 1997-1998.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ungaria și Islanda vor disputa meciul visat de „tricolori”! Cum arată celelalte finale pentru Euro 2002

Zlatan Ibrahimovic a explodat la AC Milan: „Dacă mai faci asta, îți zbor capul de pe umeri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
adriann_
adriann_  •  09 Octombrie 2020, 18:20
Postat de skins_berceni pe 09 Octombrie 2020, 15:06

Olala...un fotbalist de valoare, club de valoare, ce cuvinte mari pentru un fotbalist mediu si un club maghiar de care Europa nu a auzit nimic notabil. Comentariul tau este mai mult decat hilar, este tragicomic...

Vai de capul tau de postac :))) Unde am scris eu ma ca ar fi Ferencvaros "club de valoare"? Normal ca oricarui om ii e scarba de postacii becalisti...

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  09 Octombrie 2020, 15:40
Postat de 1ianuarie pe 09 Octombrie 2020, 15:29

OK. Legătura cu articolul e că se roagă Gigi pt noi,în felul ăsta avem și stomacul aranjat...

:))) ala are ditamai crucea la palat

Vezi toate comentariile (37)
Comentează