INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEGENDĂ

Ce competiție vor să numească nemții după Beckenbauer. Și ce cer suporterii!

Ultima fotografie cu Franz Beckenbauer, făcută în 2023, la Kitzbuhel (Austria) / Foto; Imago
Ultima fotografie cu Franz Beckenbauer, făcută în 2023, la Kitzbuhel (Austria) / Foto; Imago

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 18:00 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 19:04

Berti Vogts, fost coechipier și selecționer al Germaniei, a propus ca DFB Pokal, Cupa Germaniei, să poarte numele lui Franz Beckenbauer. Suporterii vor ca Allianz Arena, stadionul lui Bayern, să fie denumit „Beckenbauer Arena”, în memoria Kaiserului fotbalului german.

Franz Beckenbauer, cel mai mare fotbalist pe care l-a dat Germania, a încetat din viață duminică, la vârsta de 78 de ani. În timp ce o țară întreagă se pregătește să-și ia rămas bun de la „Der Kaiser”, diverse personalități și suporterii cer ca Federația (DFB) și Bayern să se asigure că Franz va rămâne în memoria generațiilor viitoare.

Asta chiar ar fi bomba anului în mercato: Gigi Becali a pus ochii pe un internațional român » „Îl vreau. Să vorbesc cu Meme!”
FCSB
Asta chiar ar fi bomba anului în mercato: Gigi Becali a pus ochii pe un internațional român » „Îl vreau. Să vorbesc cu Meme!”

Berti Vogts propune denumirea Cupei Germaniei după Franz Beckenbauer

Fost coechipier la națională și selecționer al reprezentativei Germaniei, Berti Vogts, 77 de ani, a propus ca a doua competiție a Germaniei să primească numele Kaiserului.

„Este important ca numele lui să nu fie uitat de următoarele generații de fotbaliști. Poate că DFB ar trebui să se gândească să numească Cupa după Franz Beckenbauer, de exemplu”, a declarat Vogts cotidianului Rheinische Post.

Berti Vogts și Franz Beckenbauer au câștigat Cupa Mondială pentru Germania, în 1974

Vestea morții lui Beckenbauer, spune fostul internațional, l-a marcat fosrte de puternic: „A fost un prieten – iar fotbalul german își pierde cea mai proeminentă figură”, a explicat el.

Împreună au jucat în 71 de meciuri internaționale, dintre care punctul culminant a fost câștigarea Cupei Mondiale, în 1974. „Am avut o relație specială, a fost o perioadă minunată cu Franz”, își amintește Vogts.

Suporterii vor ca „Allianz Arena” să se numească „Beckenbauer Arena”

Suporterii, la rându-le, au invadat rețelele de socializare cu propuneri. Cea mai des vehiculată este redenumirea stadionului pe care Bayern își dispută meciurile, din „Allianz Arena” în „Beckenbauer Arena”. „Și așa, Allianz plătește doar 13 milioane de euro pe sezon”, susțin ei.

Deocamdată, ca ultim omagiu, „Allianz Arena" se va lumina în următoarele zile în amintirea sa. În fiecare seară, de la ora 16:30 la 22:00. Se va vedea clar mesajul lui Bayern: „Danke Franz". „Mulțumesc, Franz".

Cum plănuiește Bayern să-și ia rămas bun de la Franz Beckenbauer

Vineri, la următorul meci acasă al lui Bayern, împotriva lui Hoffenheim (ora 21:30), toți fanii echipei germane vor intra pe stadion cu acest „Danke Franz" în suflet, iar luminile arenei se vor stinge vineri la o jumătate de oră după miezul nopții.

În ziua înmormântării (data nu a fost încă stabilită), Bayern se va despărți de Franz Beckenbauer pe „Allianz Arena”. Apoi, va fi înmormântat în cimitirul munchenez Perlacher Forst, alături de fiul lui, Stephan, dispărut pe 31 iulie 2015, ucis de o tumoare cerebrală.

13 ania jucat Franz Beckenbauer pentru Bayern, între 1964 și 1977. I-a antrenat de două ori, în 1994 și 1996, și le-a fost președinte 15 ani, în perioada 1994-2009

Ați mai putea citi:

Marius Șumudică i-a convins! Șefii lui Gaziantep negociază pentru fotbalistul lui Gigi Becali

U Cluj, scoasă la tablă de campioana Albaniei! „Șepcile roșii”, repriză de coșmar în al doilea amical al iernii : ce au remarcat trimișii GSP în Antalya

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează