INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona trebuie să achite URGENT o sumă uriașă

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 23:10 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 03:05

Campioana Spaniei are mari restanțe la plata sumelor datorate în schimbul fotbaliștilor pe care i-a achiziționat în ultimii ani. Pe termen scurt, Barcelona are de achitat 89 de milioane de euro, iar pe termen mai lung alte 118 milioane!

Barcelona va anunța în curând situația financiară a clubului care nu este deloc strălucită. Cifrele vorbesc în continuare de datorii impresionante ce trebuie achitate, suma totală fiind de 207 milioane de euro. Din acești bani, 89 de milioane sunt restanțe de „șters” pe termen scurt, iar restul de 118 milioane pe termen mai lung. Cele mai mari datorii se referă la transferurile operate în 2022, dar cu rate de achitat în anii următori.

Încă un jucător de top poate ajunge la Barcelona pentru un preț special! De ce sunt favorizați catalanii
FC BARCELONA
Încă un jucător de top poate ajunge la Barcelona pentru un preț special! De ce sunt favorizați catalanii

Raphinha e lider în topul transferurilor pe datorie

Potrivit informațiilor dezvăluite de presa catalană, pentru achiziționarea lui Raphinha, Barcelona trebuie să facă o plată de 24 de milioane lui Leeds United, alte 38 de milioane fiind alocate anului viitor. Pentru Lewandowski, Barca are de dat 10 milioane de euro lui Bayern în acest sezon și încă 21 de milioane pe termen mai lung.

Apoi, un alt fotbalist adus în ianuarie 2022, Ferrán Torres, o costă pe campioana Spaniei 13 milioane de achitat până la finele anului și alte 21 de milioane eșalonate pe termen mai mare. Și în cazul lui Frenkie de Jong, anagajat în 2019, a mai rămas o „coadă”, 16 milioane datorate lui Ajax, la fel scadența fiind sfârșitul lui 2023.

Barcelona riscă să fie dată în judecată de debitori

Altă plată de suportat de către gruparea blaugrana este în contul transferului de la Sevilla al lui Kounde: 11 milioane de euro pînă la 31 decembrie anul curent și 24 de milioane pe viitor. Cea mai mare urgență o reprezintă banii datorați pe termen scurt, care, dacă nu-s plătiți, pun Barcelona în situația de a fi dată în judecată și pun în pericol recrutările viitoare ale grupării spaniole. 

Ar afecta situația lui João Félix și João Cancelo, aduși în ultimele zile din mercato estival. Aceleași ziare catalane susțin însă că Barcelona a alocat suficiente fonduri din buget ca să lichideze datoriile fără întârzieri.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Manchester United vrea să se debaraseze de Jadon Sancho » „Diavolii” sunt dispuși să plătească pentru a scăpa de el!

Scandal de rasism în Franța » Antrenorul a fost suspendat de club, iar Parchetul a deschis o anchetă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează