INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Ce este Super Liga Europei, competiția la care a aderat Barcelona și care vrea să înlocuiască Liga Campionilor! 18 granzi în joc

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 12:50 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 13:08

Doar 18 echipe ar participa la Super Liga Europei din 2022, Liverpool, Manchester United și Barcelona fiind cele care au insistat cel mai mult pentru un proiect susținut din umbră de FIFA. „Aceste planuri de culise par bune doar când sunt făcute într-un bar la 5 dimineața", a contraatacat președintele ligii spaniole. 

În spatele acestui proiect, dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni de Sky Sports și ESPN, s-ar afla FIFA, aflată într-un conflict tot mai acut cu UEFA în ultimii ani.

Super Liga Europei ar reuni la start numai 18 cluburi, toate provenind din cele mai puternice cinci campionate continentale: Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța. Și ar urma să înceapă în 2022. S-ar juca într-un sistem similar cu cel din NBA, cu manșe duble între cele 18 participante, faza finală având loc într-un singur oraș. Banca JP Morgan asigură partea financiară, cu 5 miliarde de euro. Câștigătoarele vor avea bonusuri de sute de milioane.

Nu doar UEFA se opune, ci și federațiile naționale, pentru că meciurile SLE s-ar disputa și în week-end și ar afecta competițiile interne.

Dezvăluire bombă făcută de Bartomeu, la ultima conferință: „Barcelona a acceptat să participe la Super Liga Europei!” + Giganții elimină Liga Campionilor!

De la Real Madrid la PSG: cine ar participa în Super Liga Europei

După dezvăluirea Sky Sports, președintele La Liga a contrat prompt și tăios. „Autorii acestui plan nu dovedesc doar o ignoranță totală legată de organizarea și tradițiile fotbalului european și mondial, dar și o ignoranță gravă când vorbim de piețele drepturilor de televiziune. Un asemenea proiect le-ar provoca mari pagube financiare și organizatorilor, și celor care investesc în el, pentru că nu va fi niciodată un turneu oficial", a declarat Javier Tebas. „Aceste planuri de culise par bune doar când sunt făcute într-un bar la 5 dimineața".

Liverpool, Man. United și Barcelona ar fi cluburile care ar insista cel mai mult pentru Super Liga Europei. Pe lângă ele, printre participante s-ar număra Real Madrid și Atletico Madrid, Milan și Inter. Plus PSG. Alte patru puteri din Premier League dorind să se alăture: Man City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Extremele Barcelonei lui Bartomeu. De la cele 13 trofee și venituri de un miliard la scandalul rețelelor sociale

Scandal imens la Real Madrid! Benzema, pe tunel despre un coleg: „Nu-i pasă! Frate, joacă împotriva noastră, nu-i mai da mingea!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  28 Octombrie 2020, 15:26

Corect aceeasta super liga similara unei divizii A la nivel european trebuie sa aiba 16 echipe, cluburi si sub ea similar unei divizii B, 4 serii de cate 16 echipe europene si tot astfel o structura competitionala care sa cuprinda in acest sistem toate echipele profesioniste de pe continent inlocuindu-se competitiile nationale actuale si toata lumea ar fi multumita jucand fiecare conform cu nivelul sportiv pe care ii are la nivel european. Personal eu as opta pentru mentinerea competitiilor nationale si instituirea unui astfel de sistem intre reprezentativele tarilor la nivel mondial, chiar daca in timp, posibil indelungat, nedeterminat, s-ar putea ajunge ca reprezentativele tarilor sa fie substituite cu echipe cluburi profesioniste in sensul actual, societati comerciale private reprezentand, de regula o entitate locala, un oras.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  28 Octombrie 2020, 14:58

Sa se bata pe sutele lor de milioane in competitia lor proprie. Oricum aceste cluburi au devenit niste masinarii de facut bani fara nicio treaba cu fotbalul.

189254898748309
Claude SH  •  28 Octombrie 2020, 14:52

Totendham si Arsenal, poate și alte echipe care n-au prins Champions League. Convenabil nu?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează