INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Dezvăluire bombă făcută de Bartomeu, la ultima conferință: „Barcelona a acceptat să participe la Super Liga Europei!” + Giganții elimină Liga Campionilor!

Messi și Pique sunt liderii Barcelonei, foto: Guliver/gettyimages
Messi și Pique sunt liderii Barcelonei, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 10:50 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 12:25

La ultima sa conferință ca președinte la Barcelona, Josep Maria Bartomeu a confirmat că noua competiție, Super Liga Europei, dedicată doar marilor puteri continentale și care are ca scop sufocarea Ligii Campionilor, începe să prindă contur. 

Josep Maria Bartomeu e istorie pentru Barcelona. Venit după un președinte care și-a dat demisia, Sandro Rosell, a sfârșit și el în același fel. În ianuarie 2014, devenea al 40-lea lider blaugrana și a rămas aproape șapte ani pe „Camp Nou".

„Bartomeu, cel mai slab președinte al Barcelonei" 

Bartomeu a avut un mandat cu 13 trofee, la un club a cărui valoare depășise miliardul înaintea pandemiei, dar care se încheie dezastruos, cu multe conflicte interne, inclusiv cu jucătorii (în special cu Messi) și cu socios, după un 2020 teribil, fără niciun trofeu și cu 2-8 în fața lui Bayern, în „sferturile" Champions League. „Cel mai slab președinte al Barçei pleacă", a fost concluzia jurnaliștilor de la Marca.

„Super Liga Europa ne va asigura stabilitatea financiară" 

La ultima sa conferință, în care și-a confirmat demisia, Bartomeu a făcut o dezvăluire uluitoare. „Vă anunț că luni am aprobat cererea ca Barcelona să facă parte dintr-o Super Ligă a Europei. Decizia de a participa în această competiție trebuie ratificată la următoarea Adunare Generală", a declarat JMB. 

„Pot spune cu mândrie că suntem clubul cu cea mai mare valoare din lumea fotbalului. Am reușit să depășim magnați puternici și state, păstrându-l în mâinile socios. Super Liga Europei garantează că acest club va continua să fie al fanilor. Va asigura stabilitatea financiară a Barçei". Adăugând că „am fost de acord și cu formatul viitorului Mondial al Cluburilor".

Are 5 miliarde de euro în spate 

Dintr-o dată, Super Liga Europei, despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, dar numai ca un proiect cu puține șanse de a reuși, UEFA și multe federații opunându-se vehement, prinde contur, odată cu implicarea oficială a uneia dintre echipele de top ale continentului. O competiție exclusivistă, închisă ermetic și dedicată doar așilor Europei. 

Un turneu paralel, cu premii mult mai tentante decât Champions League (sprijinit cu 5 miliarde de euro de banca JP Morgan), care are ca țintă finală sufocarea Ligii. Javier Tebas, președintele LaLiga, unul dintre contestatarii cei mai furtunoși, a reacționat imediat: „E o fantezie. Acestea au fost ultimele cuvinte nefericite ale lui Bartomeu". Dar Super Liga s-a pus în mișcare.

Citește și alte știri despre Barcelona:

Scandal în Spania! Ce i-a spus asistentul centralului din El Clasico, înainte de penalty-ul dictat împotriva Barcelonei

Haaland i-a fost oferit Barcelonei, dar catalanii au refuzat: „Mi-au zis că nu-l vor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
melcul_furios
melcul_furios  •  28 Octombrie 2020, 23:02
Postat de Adrian Doncut pe 28 Octombrie 2020, 14:04

Telespectatorul nu ii facut sa vada mereu acelasi lucru! Dupa 2-3 ani nu se mai uita decat fanii echipelor care joaca probabil.

Exact asta se intampla acum. Care crezi ca este audienta la Juventus - Barcelona si care este la Ferencvaros cu Dinamo Kiev? Tu la ce te uiti, nu la vedetele de la Ferencvaros?

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  28 Octombrie 2020, 15:32

Corect aceeasta super liga similara unei divizii A la nivel european trebuie sa aiba 16 echipe, cluburi si sub ea similar unei divizii B, 4 serii de cate 16 echipe europene si tot astfel o structura competitionala care sa cuprinda in acest sistem toate echipele profesioniste de pe continent inlocuindu-se competitiile nationale actuale si toata lumea ar fi multumita jucand fiecare conform cu nivelul sportiv pe care ii are la nivel european. Personal eu as opta pentru mentinerea competitiilor nationale si instituirea unui astfel de sistem intre reprezentativele tarilor la nivel mondial, chiar daca in timp, posibil indelungat, nedeterminat, s-ar putea ajunge ca reprezentativele tarilor sa fie substituite cu echipe cluburi profesioniste in sensul actual, societati comerciale private reprezentand, de regula o entitate locala, un oras.

2106151289628871
Mapsi Ion  •  28 Octombrie 2020, 15:28
Postat de vladutz13 pe 28 Octombrie 2020, 13:04

Astia for sa copieze sistemul ala ridicol din SUA, ei cu ale lor, fara promovare, fara retrogradare, fara loc pt altii... Singura solutie este un boicot sanatos din partea tuturor, adica pana la excluderi din campionatele nationale, jucatorii care merg la echipele astea din super liga sa nu mai aiba dreptul sa jaoce in restul competitiilor, masuri de tipul asta super dure.

Mi se pare de prost gust. Sportul a fost acaparat de niște nesătuli. Soluția e la spectatori. În momentul în care la meciurile respective se vor uita doar suporterii echipelor implicate vor veni cu coada între picioare în competițiile naționale sau cele organizate de UEFA.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează