INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Ce lovituri a dat Manchester City! 13 jucători cu doar 33 de meciuri pentru club au adus o sumă FABULOASĂ în conturi

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 14:21

153 de milioane de euro pentru 13 tineri cu 33 de meciuri în total la Manchester City. Brahim Diaz, transferat la Real Madrid, e doar ultimul puști dintr-o serie de jucători, puțin folosiți sau deloc, din care campioana Angliei a scos mulți bani. 

Manchester City nu doar cumpără pe bani foarte mulți, dar și știe să vândă scump. Jucători tineri, fără nume și care n-au reușit să convingă ori nici măcar n-au primit vreo șansă să debuteze la prima echipă.

Daily Mail a contabilizat toate mutările puștilor plecați din lotul lui Guardiola: 13 jucători ce au adunat împreună doar 33 de jocuri în tricoul "cetățenilor" au adus în conturile campioanei Angliei 153 milioane E! Transferul lui Brahim Diaz (cu 5 meciuri la City) la Real, pentru 24,5 milioane cu tot cu bonusuri, e doar ultimul dintr-o serie lungă.

Iheanacho, 28,2 milioane

Clubul din Manchester s-a descurcat excelent în a valorifica fotbaliștii crescuți în Academie sau pe cei aduși ca speranțe, însă al căror talent nu s-a impus. Cea mai bună afacere s-a făcut cu Kelechi Iheanacho, dat la Leicester cu 28,2 milioane.

"A marcat și a oferit un assist într-un derby cu United și a ajuns la zece goluri în Premier League înainte să împlinească 20 de ani, dar a plecat la Leicester în 2017", scrie tabloidul britanic.

Iar Brahimi este al doilea ca preț, profitul fiind formidabil: City l-a luat de la Malaga, la 16 ani, cu 225.000 de euro. Nu a prins decât 49 de minute în campionat și a reușit o "dublă" cu Fulham în Cupa Ligii acum 2 luni.

TOP 10 TINERI VÂNDUȚI de manchester city

Nume Meciuri Plecat la Suma
1. Iheanacho 20 Leicester 28,2 milioane de euro
2. Brahim Diaz 5 Real Madrid 24, 5 milioane de euro
3. Gunn 0 Southampton 15 milioane de euro
4. Enes Unal 0 Villarrreal 14 milioane de euro
5. Denayer 0 Olympique Lyon 11 milioane de euro
6. Sancho 0 Borussia Dortmund 10, 1 milioane de euro
7-8. Maffeo 3 VFB Stuttgart 9,8 milioane de euro
Rony Lopes 3 Monaco 9,8 milioane de euro
9. Rekik 1 Olympique Marseille 8,3 milioane de euro
10. Angelino 1 PSV Eindhoven 6,2 milioane de euro

Vezi și: Probleme URIAȘE pentru Liverpool » 3 dintre cei 4 fundași centrali s-au accidentat! Klopp nu înțelege cum s-a întâmplat asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează