INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Ce nebunie! Scaloni, selecționerul Argentinei, a bifat una dintre cele mai dure curse din lume: „Știam că e bun, dar nu mă așteptam la asta”

Scaloni, foto: infobae.com
Scaloni, foto: infobae.com

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 22:48 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 22:48

Lionel Scaloni (45 de ani), selecționerul Argentinei, câștigătoarea CM 2022 în Qatar, a acceptat invitația unui program al unei televiziuni spaniole și s-a confruntat cu una dintre cele mai grele probe ciclistice din lume, în Principatul Asturia, celebrul Angliru. 

Un campion mondial la fotbal are o mare pasiune pentru ciclism și își testează limitele ori de câte ori are ocazia pe trasee rezervate numai profesioniștior. 

Lionel Scaloni a acceptat invitația unui program de televiziune spaniolă și a și dus la bun sfârșit una dintre cele mai grele probe din lume, cunoscută sub numele de „Infernul". Antrenorul Argentinei a mers însoțit de Pedro Delgado (câștigătorul Turului Franței în 1988 și al Spaniei în 1985 și 1989) și s-a confruntat cu unul dintre cele mai dure evenimente cicliste, în Principatul Asturia.

Doboară recordul? Câte bilete au fost vândute pentru barajul dintre Dinamo și FC Argeș
Dinamo - Argeș
Doboară recordul? Câte bilete au fost vândute pentru barajul dintre Dinamo și FC Argeș

Pedro Delgado, uimit de condiția fizică a lui Scaloni

La câteva săptămâni după ce a excelat într-o cursă din Mallorca (competiție ce a inclus 167 de kilometri și 2.500 de metri diferență cumulată de nivel), unde locuiește împreună cu familia, antrenorul selecționatei albiceleste a fost provocat de Delgado pentru a acoperi împreună ascensiunea lui El Angliru. 

„A fost o experiență incredibilă să cunoști acești munți mitici", a spus Scaloni la finalul traseului. Delgado, la rândul său, a subliniat condiția sa fizică, într-un interviu acordat pentru La Nueva España: „Am fost foarte surprins de puterea și pregătirea lui Scaloni. Știam că este bun, dar nu mă așteptam la o asemenea performanță". 

Și adaugă: „A acceptat rapid, a fost motivat de provocarea pe care i-am propus-o și am văzut că a fost decizia corectă să-l aducem aici".

Ultima etapă din Vuelta

În mijlocul cursei, antrenorul argentinian a vorbit despre dragostea lui pentru ciclism: „De când am părăsit fotbalul sunt pasionat de ciclism și în fiecare zi merg o oră și jumătate cu bicicleta, deși mai mult pe munte decât pe drum. Abia așteptam să vin să văd acești munți celebri în întreaga lume, iar pentru asta am fost încântat să accept invitația". 

Ultima etapă a provocării, în La Cueña Les Cabres, este renumită, pentru că este ultima etapă a Turului Spaniei din 1999. E cea mai solicitantă, fiind situată la 1570 de metri deasupra nivelului mării, are o pantă de 23,5%, iar la traversarea zonei temperatura nu depășește 8 grade Celsius.

Citește și:

Pep Guardiola cere un lucru incredibil înainte de Manchester City - Inter Milano: „Chiar și bucătarii sau preparatorii fizici trebuie să facă asta”

Echipa de care fug toți! Tottenham părea că l-a convins pe antrenorul lui Feyenoord, dar a urmat ceva incredibil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează