INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUSPENDARE

Ce se întâmplă cu naționala de fotbal a Rusiei după suspendarea WADA » Joacă la EURO și în preliminariile Mondialului, dar steagul va fi interzis la turneul din Qatar

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2019 21:02

Naționala de fotbal a Rusiei va putea evolua la EURO 2020, dar și în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. 

  • Context: Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei. Aceștia nu vor avea dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și la toate Campionatele Mondiale.  

Rusia a terminat pe locul secund în preliminariile EURO 2020 și a fost repartizată în grupa B a turneului final, alături de Belgia, Danemarca și Finlanda. Rușii vor găzdui și patru meciuri pe arena din Sankt Petersburg, trei din faza grupelor și un sfert de finală. 

„UEFA nu comentează acest aspect privind dopajul. Reiterăm ideea că interdicția primită din partea WADA nu se aplică la Campionatul European din 2020”, se arată într-un comunicat emis de forul european.

Au voie și la Mondial

Jonathan Taylor, șeful WADA, a oferit detalii despre sancțiunea primită. Fotbaliștii ruși vor putea participa în preliminariile Mondialului din 2022 sub steagul național, imnul va putea să răsune pe stadion, dar lucrurile vor sta diferit în cazul în care se vor califica la turneul final din Qatar. Acolo își vor pierde atributele naționale și vor putea evolua sub semnul FIFA, drept „echipa fotbaliștilor din Rusia”.

Vezi și: 

Yevgeni Trefilov, reacție devastatoare după ce WADA a interzis Rusia la Jocurile Olimpice: „Le voi cere asta chiar acum fetelor care participă la Mondialul de handbal! E o idioțenie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
2146208208751563
Costel Plugariu  •  10 Decembrie 2019, 08:35

Ori e suspendata, ori nu ! Ce inseamna vrajeala asta cu participarea dar sub alt drapel ?!

sittingbull
sittingbull  •  09 Decembrie 2019, 23:46

Şi dacă va juca sub egida FIFA ce, lumea o va percepe altfel decât naționala Rusiei? Nu e clar că se urmăreşte umilirea, nicidecum n-are treabă cu dopajul?!

lagardere_72
lagardere_72  •  09 Decembrie 2019, 22:41
Postat de jgcwgwgvgebtr pe 09 Decembrie 2019, 22:19

Rusofobie pana la delir. E razbunare pentru ca *** amricanilor in Siria.

Rușii sunt vinovați că nu au descoperit că cea mai prolifica boală a unui supersportiv e astmul

Vezi toate comentariile (5)
Comentează