SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

Yevgeni Trefilov, reacție devastatoare după ce WADA a interzis Rusia la Jocurile Olimpice: „Le voi cere asta chiar acum fetelor care participă la Mondialul de handbal! E o idioțenie”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2019 19:25

Yevgeni Trefilov (64 de ani), vicepreședintele Federației de handbal din Rusia, a avut o reacție tranșantă după ce Agenția Mondială Anti-Doping a suspendat sportivii ruși pentru o perioadă de 4 ani.

  • Context: Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei. Aceștia nu vor avea dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și la toate Campionatele Mondiale. E vizată inclusiv echipa de fotbal a Rusiei, care va fi exclusă de la Mondialul din 2022 din Qatar.  

„Le voi cere fetelor aflate acum la Campionatul Mondial să le demonstreze tututor că noi suntem Rusia! La această competiție avem steagul nostru. Trebuie să îl fluturăm în fața celor de la WADA. De data asta cu atât mai mult  trebuie să câștigăm competiția! 

Soluția aleasă de WADA e una stupidă de tot, o idioțenie. Cum poate o țară să fie deposedată de propriul drapel la Jocurile Olimpice? Totul are o conotație politică. Avem o imagine negativă. Dacă la ediția trecută, de la Rio, i-au interzis Elenei Isinbaeva (n.r. dublă campioană olimpică la săritura cu prăjina) să concureze, atunci pot face asta cu oricine. Trăim într-o lume atât de democratică... Rusia simte presiuni din toate direcțiile”, a declarat Trefilov conform sport-express.ru.

Clasamentul grupei II principale de la Mondial

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Rusia390-636
2. Spania386-705
3. Muntenegru383-794
4. Suedia384-843
5. Japonia375-970
6. România360-850

Vezi și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Tomas Ryde și-a anunțat decizia în privința viitorului său la echipa națională: „Asta scrie în contractul meu!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
aran
aran  •  10 Decembrie 2019, 09:22
Postat de Clau Alex Berdei pe 09 Decembrie 2019, 21:02

Rusia trebuia suspendata de mult.Nici nu vreau sa ma gandesc ,cati sportivi au pierdut sansa sa castige medalii sau trofee din cauza sportivilor rusi,dopati bine.Aducetiva aminte de finala de GS dintre Halep si Sharapova.Rusoaica fiind incredibila din punct de vedere fizic.Stim cu toti ca rusoaica a fost prinsa dupa aceea pt dopaj.

O precizare - Șarapova lua meldonium, un medicament pentru cardiaci existent pe piața estică încă din 1976 (se produce în Lituania, pare-mi-se), poți intra în orice farmacie de la noi și să îl cumperi (acum vreo 10 ani costa 7, 50 lei), a fost interzis de la 1 ianuarie 2016 când a început campania antirusească în sport ca răspuns la cazul Crimeea. Așadar în 2014 meldoniumul nu era interzis, e mai mult politică, pun și eu o întrebare ca mulți alții - de ce a fost interzis la sportivi meldoniumul, un medicament vechi și mai puțin eficient, dar nu au fost interzise medicamente cardiace similare, mai noi și mai eficiente produse în SUA și Italia ?

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  10 Decembrie 2019, 07:13

Se trezește unul zicând despre Sharapova ceva! Oare de când nu a mai fost Sharapova în Rusia? Este acolo, într-o țară unde nu există dopaj! Decât la acei sportivi care nu le convin!

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  09 Decembrie 2019, 21:02

Rusia trebuia suspendata de mult.Nici nu vreau sa ma gandesc ,cati sportivi au pierdut sansa sa castige medalii sau trofee din cauza sportivilor rusi,dopati bine.Aducetiva aminte de finala de GS dintre Halep si Sharapova.Rusoaica fiind incredibila din punct de vedere fizic.Stim cu toti ca rusoaica a fost prinsa dupa aceea pt dopaj.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează