SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Tomas Ryde și-a anunțat decizia în privința viitorului său la echipa națională: „Asta scrie în contractul meu!”

Articol de , - Publicat luni, 09 decembrie 2019 11:53

Ryde anunţă că rămâne selecţionerul României şi după acest tuneu final şi dezvăluie de ce naţionala noastră e doar la jumătate din potenţialul maxim pe care trebuie să-l aibă o echipă de clasă mondială

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt  partidele pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

„Eu îl doresc pe Ryde şi pentru Jocurile Olimpice”. Declaraţia îi aparţine lui Alexandru Dedu, preşedintele FRH şi a fost făcută după succesul cu Ungaria. Dar ce zice oare antrenorul suedez despre această colaborare, va continua ea şi după meciurile cu Suedia şi Japonia?

„Am contract până în august 2020, acesta e planul”

Gazeta l-a întrebat pe Ryde dacă s-a decis în privinţa viitorului, iar răspunsul a fost ferm: „Am contract până în august 2020, deci până după Jocurile Olimpice. Acesta este planul, să evoluăm la Tokyo!”. 

Deci, Ryde va fi pe banca „tricolorelor” încă măcar 8 luni! Cu accesul la turneele de calificare la JO obţinut deja prin prisma modului în care arată configuraţia actualului Campionat Mondial, Tomas Ryde a făcut şi o analiză naţionalei de azi a României. „Pe o scară de la 1 la 10, unde 10 este clasă mondială, România e acum la nivelul 5, la jumătate”, spune Ryde.

„Modul în care ne-am ridicat cu Ungaria poate fi un punct de reper pentru această echipă. A fost un moment mare, care la un moment dat, o să vedeţi, ne va ajuta”
Tomas Ryde, antrenor România

Dezvăluie marile probleme ale naţionalei

Nu e prea puţin nivelul 5 având în vedere că suntem, totuşi, între primele 12 naţionale din lume, peste Franţa şi Ungaria? 

„O să explic de ce zic doar nivelul 5. În primul rând, portarii pot fi mult, mult mai buni decât ce au arătat aici, dar ei sunt legaţi şi de defensivă. Apoi, noi nu existăm la nivel de contraatac. Această fază este foarte proastă fiindcă ne chinuim în apărare, tocmai din acest motiv, portarii ar trebui să ia mai multe mingi şi astfel putem pleca pe contraatac. Marele nostru punct slab acesta este, că nu ştim să dăm golurile uşoare, ci doar din atac poziţional. Dacă vom remedia această problemă, vom urca de la 5 la 8,5, uite aşa, bătând din palme. Garantat", a spus Ryde. 

„O altă mare bilă albă aş trece-o la primele 40 de minute cu Rusia. Nici o altă echipă nu a reuşit să o anihileze pe Viahireva aşa cum am făcut-o noi două treimi din meci. E un alt moment pe care îl punem în bagajul de moral pentru viitor”
Tomas Ryde, antrenor România 

Denisa Dedu după înfrangerea cu Rusia: „Mai avem două meciuri și ne vom concentra să le câștigam”

Citește și:

România e sigură de prezența la turneele preolimpice! Traseul e însă infernal

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
valyomanyd
valyomanyd  •  09 Decembrie 2019, 15:54
Postat de Bolon Yokte pe 09 Decembrie 2019, 12:39

Din 2016,ryde n-a mai antrenat,n-a avut contract!Iar în 2016 tot cu Dedu&echipa României avusese unde ne facuse de rîs la Rio,ne batuse Angola.Dedu=Burleanu=nepricepere,iar Ryde=Daum-avem.n-avem mingea atacam!Cu Rusia am luat 7 goluri cu poarta goală!Date de portar Sedoikina! Nu e prea mult?Ce antrenor poate lua decizii așa proaste pt. echipa lui? Ambros Martin,la fel,era și antrenorul Rostov unde juca Viakhireva care practic a invins singură România și nu a facut nimic să o blocheze deși o știa pt. ca era jucatoarea lui la club!!Cu straini la naționala mai sus de atît nu vom realiza!

Ghici cu cine am luat ultima medalie ?

valyomanyd
valyomanyd  •  09 Decembrie 2019, 15:49
Postat de cipinho79 pe 09 Decembrie 2019, 14:22

7m dictat pentru Romania la ultima faza cu Ungaria a fost un cadou care a razbunat toate greselile comise impotriva Romaniei la acest mondial si cele care se vor mai comite in urmatoarele 2 meciuri. Ryde ar fi bine sa taca nu sa-si ascunda incompetenta in carca arbitrilor. Ryde e un antrenor antipatic care ar putea macar sa invete limba romana din vreme ce de 10 ani el antreneaza numai in Romania (cel putin Daum a stat mult mai putin). fetele nu sunt obligate sa stie engleza ca sa-l inteleaga, noi il platim pe el nu invers! altfel nesimtirea de a tine cu dintii de post e tipica impostorilor care vin sa antreneze in Romania fiindca nu-i angajeaza nimeni in afara de noi! si-a gasit un culcus cald si pentru el si pentru nevasta-sa fiindca incompetentii nostrii de conducatori nu au ochii pentru scoala romaneasca de handbal care a dat antrenori de calitate si sub comanda lor s-au obtinut rezultate de top an de an.

10 ani ? Nu are mai mult ?..:)))))

valyomanyd
valyomanyd  •  09 Decembrie 2019, 15:45

Aha, Ryde are contract pana in august 2020 si a luat decizia :)))Bun asa !..:))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close