SPORTURI  »  HANDBAL  »  DRUMUL SPRE TOKYO

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // România e sigură de prezența la turneele preolimpice! Traseul e însă infernal

Articol de - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 15:42

Chiar dacă nu se va clasa în primele 8 la Mondiale, România va ajunge la turneele de calificare pentru JO datorită locului 4 obținut la Euro 2018.

  • România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, primul din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, și nu mai are șanse la medalii
  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

România nu mai are nicio şansă de a-și realiza la Kumamoto obiectivul anunțat de președintele FRH, Alexandru Dedu. „Tricolorele" trebuiau să se claseze în primele 6 echipe ale lumii. Numai că, șansele sunt nule pentru Neagu și compania ca să se mai claseze, cel puțin pe locul 3 în grupa a doua principală

La îndemână este însă locul 4, în condițiile în care România va câștiga cu Suedia și Japonia, dar atunci suedezele trebuie să nu învingă niciuna dintre Spania sau Muntenegru. 

Pe locul 4 în grupă, România va juca atunci pentru pozițiile 7-8 la Mondiale. Și ar fi sigură de participarea la turneele preolimpice de pe poziția de la Campionatul Mondial. Asta îi aduce multe beneficii. Va fi în urna a doua la grupele din turneul preolimpic și ar putea avea șansa să fie în grupă cu o singură echipă din Europa.

Vom avea o grupă infernală!

În caz contrar, România mai are șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Locul 4 obținut la Euro 2018 le trimite deja pe „tricolore" în turneele preolimpice. Asta pentru că una dintre formațiile Rusia (locul 2 la Euro) și Olanda (locul 3 la Euro) se va clasa între primele 7 la Campionatul Mondial.

Și cum Europa are în turneele preolimpice două locuri rezervate, atunci cu siguranță naționala noastră va fi acolo. Traseul va fi însă infinit mai greu, pentru că România va înfrunta cu siguranță două echipe extrem de puternice din Europa.

Dacă și Rusia și Olanda vor intra între primele 7 echipe la Kumamoto, lucru foarte plauzibil, atunci de la Euro 2018 vor ajunge în turneele preolimpice locurile 4 și 5, adică România și Norvegia. Cum și Norvegia are șanse de o clasare bună la CM 2019, va avea șansa Suedia locul 6 sau chiar Ungaria, a 7-a clasată!

Amintiri neplăcute din 2012

Așa s-a întâmplat în calificările pentru JO 2012. Atunci România a mers în turneele preolimpice de pe poziția a treia la Euro 2010. A nimerit însă într-o grupă extrem de grea, care s-a jucat la Lyon, alături de Franța, Muntenegru și Japonia. Echipa pregătită atunci de Radu Voina a fost a treia și a ratat calificarea la Londra!

4 echipe sigure de turneele preolimpice 

La turneele preolimpice vor participa 12 echipe, împărțite în trei grupe de 4. Primele două clasate se vor califica la JO 2020. În acest moment sunt sigure de turneele preolimpice Senegal (locul 2 Africa), China și Coreea de Nord (locul 2 și 3 Asia), Argentina (locul 2 America).

Se vor mai adăuga primele două echipe de la Euro 2018, care nu se vor clasa pe pozițiile 2-7 la CM 2019. La Euro 2018, ordinea a fost, după Franța, campioana Europei, în ordine: Rusia, Olanda, România, Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca.

De asemenea, cinci echipe au obținut biletele pentru Tokyo: Japonia (țara gazdă), Brazilia (campioana Americii), Angola (campioana Africii),  Coreea de Sud (campioana Asiei, Franța (campioana Europei).

VEZI ȘI:

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // Toate rezultatele zilei » Germania doboară Olanda + o răsturnare incredibilă de scor, de la -9 la egal!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Decembrie 2019, 10:16

Legat de chestia cu "Rusia eliminata de la Jocuri" si concluzia trasa cum ca nu va juca echipa ei de handbal la Tokyo. Cred ca e o concluzie pripita. Si la Pyeongchang, anul trecut, Rusia a fost suspendata, dar echipa de hochei baieti a luat aurul olimpic, evoluand sub titulatura "Atleti Olimpici din Rusia" (OAR), folosind drapelul olimpic si ascultand imnul olimpic pe podium. De asemenea, si echipele feminine de curling si de hochei au concurat la Olimpiada. Asa ca personal cred ca la fel va fi si anul viitor la Tokyo. Deci nu trebuie refacute calculele din articol.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  10 Decembrie 2019, 09:18

vine infrangerea in fata Suediei in 4 ore. stati linistiti si refaceti calculele . rusia a fost exclusa timp de 4 ani din toate competitiile sportive.

bazinga
bazinga  •  10 Decembrie 2019, 08:25

Nu mai faceti atatea calcule ca va plezneste vena!Azi o vor lua urat si de la suedeze....si LA REVEDERE!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează