SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // Toate rezultatele zilei » Germania doboară Olanda + o răsturnare incredibilă de scor, de la -9 la egal!

Articol de - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 15:21

Spania - Suedia 28-28 // Ibericele au condus cu 9 goluri diferență cu 17 minute înainte de final. Suedia a egalat în ultimele secunde, rezultat care încurcă teribil Spania.

  • România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, primul din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, și nu mai are șanse la medalii
  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Meci incredibil prin desfășurarea scorului în grupa României, între Spania și Suedia. Ibericele au început formidabil partida și parcă repetau prestația din jocul contra „tricolorelor". S-au desprins pe tabelă rapid la 7-1, 12-4 și au intrat în total control la pauză, 14-8.

Nordicele erau pe nicăieri, se gândeau deja la următoarea partidă, după ce Spania s-a desprins la 20-11 și 21-12 în minutul 43. Antrenorul Carlos Viver a schimbat titularele, pe bancă se sărbătorea deja victoria. Și Suedia a început să recupereze. Au ajuns la un singur gol cu 4 minute înainte de final.

Spania s-a desprins însă din nou la 2 goluri cu 90 de secunde rămase de joc. Nordicele au egalat însă când mai erau trei secunde, Mikaela Massing catapultând direct în vinclu mingea: 28-28.

Cea mai spectaculoasă revenire reușită într-un meci la Mondialul din Japonia. Suedia e viitoarea adversară a României, nordicele având două reprize total diferite. De la lamentabil, la excelent. 

Tot în grupa României, Muntenegru a trecut de Japonia, niponele fiind și ele eliminate, ca și România, din cursa spre semifinale. Muntenegrencele au înscris din nou jumătate din goluri cu extremele Radicevici (8) și Mehmedovici (6), plus Grbici (1). Japonia a dat semne că poate furniza surpriza, dar pe final a capotat. Muntenegru speră la semifinale, dar echipa lui Per Johansson ar putea avea nevoie și de jocul rezultatelor, dacă nu vor învinge Rusia. 

Rezultate 

  • România-Rusia 18-27
  • Muntenegru-Japonia 30-26
  • Spania-Suedia 28-28

Clasament Grupa II 

EchipăPunctaj
1. Rusia6
2. Spania5
3. Muntenegru4
4. Suedia3
5. Japonia0
6. România0

Germania, pas uriaș spre semifinale

Coreea de Sud a pierdut primul meci la Mondialul de la Kumamoto, 33-36 cu Serbia, echipa care venise cu 0 puncte în grupa principală. A fost un meci în care totul s-a jucat doar pe atac.

Europencele au condus de la un capăt la altul și au păstrat avantajul până în ultima secundă. Ambele echipe au șanse mici de semifinale, dar sârboaicele mai speră să prindă unul dintre primele 8 locuri pentru a ajunge la turneele preolimpice.

Trei jucătoare din echipa Serbiei care evoluează în campionatul României s-au evidențiat: Jelena Trifunovici, Zeljka Nikolici și Kristina Liscevici, fiecare dintre ele marcând câte 5 goluri.

Germania a făcut un pas mare spre semifinale după victoria în fața Olandei. Antrenorul olandez al nemțoaicelor, Henk Groener, care a dejucat perfect tactica echipei țării sale. Duel incredibil al portarilor, Dinah Eckerle cu 19 parade și 46% procentaj, câștigând în fața olandezei Tess Wester, 18 parade și 43% eficiență!

Meci spectaculos și între Norvegia și Danemarca. Danezele au început mai bine derby-ul nordului, au condus cu 5 goluri pe tabelă, dar norvegiencele au revenit ușor, dar sigur. Portarii Silje Solberg (Norvegia) și Sandra Toft (Danemarca) au reușit parade incredibile, dar prima a primit titlul de MVP, poate și pentru că echipa sa a câștigat.  

Danemarca e în afara semifinalelor, în timp ce Norvegia are șanse mari la careul de ași. 

Rezultate

  • Serbia-Coreea de Sud 36-33
  • Olanda-Germania 23-25
  • Norvegia-Danemarca 22-19

Clasament Grupa I 

EchipăPunctaj
1. Germania5
2. Olanda4
3. Norvegia4
4. Coreea de Sud2
5. Serbia2
6. Danemarca1

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - RUSIA 18-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Lorena Ostase, despre momentul-cheie: „Ne-a turnat fier în picioare”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
magura
magura  •  08 Decembrie 2019, 22:27
Postat de cneius pe 08 Decembrie 2019, 16:16

"...rezultat care încurcă teribil Spania." - Adica ??? Cum e Spania incurcata ?

De Muntenegru si chiar Suedia! Spania poate pierde cu Rusia dar si cu niponele.

cneius
cneius  •  08 Decembrie 2019, 16:16

"...rezultat care încurcă teribil Spania." - Adica ??? Cum e Spania incurcata ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează