INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Ce spunea Maradona în urmă cu 15 ani: „«Mulțumesc mingii» vreau să-mi scrie pe sicriu!”

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 07:06 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 11:50

Diego Maradona a murit. El nu concepea să se despartă de scopul existenței sale: Fotbalul este sportul care mi-a adus atâta fericire și libertate. E ca și cum am atins cerul cu mâna”

  • Maradona, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.

În 2005, când dădea un interviu bizar la televiziune, Maradona făcea o dezvăluire uluitoare și se gândea la ziua trecerii în eternitate. „Să îmbătrânesc crescându-mi nepoții înseamnă o moarte-n pace", prevestea Diego, care a mărturisit ce ar vrea să i se scrie pe mormânt. Un testament de o sinceritate sfâșietoare: „Fotbalul este sportul care mi-a adus atâta fericire și libertate. Este ca și cum am atins cerul cu mâna. Datorită mingii. Da, asta aș pune pe sicriul meu. Mulțumesc mingii".

Pandemia l-a doborât psihic

"El Diez" a făcut orice cu mingea care i-a rămas cel mai apropiat și fidel prieten. A suferit mult din cauza pandemiei și a dorului de familie în ultimele luni ale vieții. Și ultima aniversare a fost atât de tristă, pentru că i-au lipsit cei ce-l înconjurau cu multă dragoste și-l țineau puternic pentru a se lupta cu suferința. Izolarea și depărtarea de gazon și fotbal l-au și deprimat, grăbindu-i sfârșitul.

„Să se retragă toate tricourile cu 10!”

Imediat după stingerea lui Diego, Andre Villas-Boas a venit cu o propunere revoluționară pentru FIFA. Antrenorul lui Marseille a uitat de eșecul cu Porto din Ligă și a cerut "să retragă tricourile cu numărul 10 din toate competițiile, la toate echipele. Ar fi cel mai bun omagiu pe care i l-am putea aduce. E o pierdere incredibilă pentru lumea fotbalului", a declarat portughezul, potrivit BT Sport. Maradona a purtat 10 pe spate la Mondialul din 1986, turneu final câștigat de el și Argentina. Și a răspândit magie și a făcut spectacol cu același număr la Napoli, Barcelona și Boca Juniors.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Imagini de colecție din cariera marelui Diego Maradona

+16 FOTO

VIDEO. Pe 27.02.1977, Maradona debuta în Naționala Argentinei, la 5-1 cu Ungaria

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

„Dumnezeu este mort” » Cum arată primele pagini ale marilor ziare din lume după decesul lui Diego Maradona

Incredibilă premoniţie: în ziua morții lui Diego Maradona, a intrat la GSP Live cu un tricou al legendarului argentinian: „Parcă am simțit. Îl voi pune într-un tablou”

Victor Ponta a plagiat și mesajul de adio pentru Diego Maradona » Internetul nu l-a iertat

AD10S » 7 dintre cele mai importante voci ale Gazetei, omagiu pentru marele Diego

Maradona și drogurile, un tango cu năbădăi: „Putea intra cu un avion plin cu cocaină la Napoli! Carabinierii se puneau în genunchi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  26 Noiembrie 2020, 12:25
Postat de robotzel pe 26 Noiembrie 2020, 12:08

propunerea cu tricourile cu numarul 10 este stupizenie lipsita de bun simt. pai ce a reprezentant maradona pentru afganistan sa le interzici sa poarte tricoul cu numarul 10 in competiile lor. sa retraga argentinienii numarul 10 de peste tot de pe unde pot ei si gata. adica noi nu putem sa retragem numarul 10 in romania pentru ca Hagi pentru ca trebuie sa fie retras pentru Maradona?

corect! sa-si retraga ei numarul..nu au decat

robotzel
robotzel  •  26 Noiembrie 2020, 12:08

propunerea cu tricourile cu numarul 10 este stupizenie lipsita de bun simt. pai ce a reprezentant maradona pentru afganistan sa le interzici sa poarte tricoul cu numarul 10 in competiile lor. sa retraga argentinienii numarul 10 de peste tot de pe unde pot ei si gata. adica noi nu putem sa retragem numarul 10 in romania pentru ca Hagi pentru ca trebuie sa fie retras pentru Maradona?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează