INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ROMÂNIA - SAN MARINO 1-0

Ce uşurare! San Marino nu mai e cea mai slabă naţională din lume, ci Sudanul de Sud

Naționala Sudanului de Sud s-a născut în urmă cu zece zile
Naționala Sudanului de Sud s-a născut în urmă cu zece zile

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 23:12

Veşti bune pentru Victor Piţurcă şi pentru mai marii Federaţiei Române de Fotbal! De acum, nimeni nu îi va mai putea critica pentru organizarea meciului cu San Marino pentru că aceasta nu mai este cea mai slabă naţională din lume. Totuşi, Sudanul de Sud nu a fost încă afiliată la FIFA.

Ţara şi-a câştigat independenţa la 9 iulie 2011, după decenii întregi de violenţe şi conflicte sîngeroase. Iar prima grijă a noilor conducători a fost să-şi facă o echipă naţională de fotbal pentru a putea disputa un prim meci amical, anunţă Adevarul. Tricourile pentru această partidă au fost cumpărate din magazinele din Dubai şi din Uganda, iar „Sudanul de Sud“ a fost imprimat pe spate cu ajutorul unui fier de călcat.

Primul meci l-au disputat împotriva unei echipe din prima divizie kenyană, FC Tusker, iar meciul s-a desfăşurat în capitala Juba, pe un stadion cu o capacitate de 1600 de locuri. S-a terminat 3-1 pentru oaspeţi.

Ca orice echipă naţională care se respectă, Sudanul de Sud a trimis în teren şi un stranier. Atacantul James Joseph, care joacă la Goa (India) a fost primul care a răspuns la apel şi şi-a plătit singur avionul spre Juba, informează Adevărul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ciupi0812
ciupi0812  •  20 August 2011, 05:34

...si noi?!

chim.ir.sen
chim.ir.sen  •  20 August 2011, 02:37

Sunteti penibili toti care faceti glume pe seama nationalei. Dupa ce am batut Bosnia, nu mai facea nimeni misto de nationala, toti va bucurati ca am jucat bine.

putregaiu
putregaiu  •  20 August 2011, 02:17

sa punem repede de-un amical cu ei poate ne mai saltam in clasament daca ne culcam devreme si suntem seriosi poate chiar ii batem

Vezi toate comentariile (4)
Comentează