INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Ceas de 40.000 de euro mită de la șeful lui PSG?!

Jérôme Valcke FOTO: Guliver/GettyImages
Jérôme Valcke FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 00:03

Jérôme Valcke, fostul secretar general al FIFA, a primit un cadou Cartier de la Nasser al-Khelaïfi, președintele lui PSG.

Opt ani a fost Jérôme Valcke secretar general FIFA. Acuzat de corupție, francezul, considerat unul dintre oficialii importanți care au întărit controversata legătura a forului mondial cu Qatarul (pornită de când micul stat din Golful Persic a câștigat dreptul de organiza CM 2022), a dispărut de la FIFA în 2015. Dat afară! Și suspendat din fotbal până în 2028. 

„Merci Nasser pentru dar”

 Au fost mai multe acuzații împotriva sa apărute după concediere. Ultima dezvăluire: potrivit site-ului de investigații Mediapart, Valcke (59 de ani) ar fi primit pe 24 februarie 2015, la Doha, un ceas de aur Cartier Santos Dumont Squelette, în valoare de 40.000 de euro. Îl aștepta în hotel. I-a mulțumit prin SMS lui Nasser al-Khelaïfi, președinte la Qatar Sports Investments, beIN Media Group și PSG: "Merci Nasser pentru cadou. E foarte frumos. Orice ai nevoie, știi că poți conta pe mine". 

Vila din Sardinia 

Și totuși, procurorii elvețieni au hotărât să claseze acest caz. Susținând că "bănuielile n-au fost confirmate. Nu este sigur că acel ceas venea de la Nasser al-Khelaïfi". Totuși, cei doi au un proces, în septembrie. După ce Valcke a folosit mult timp o vilă cumpărată de Al-Khelaïfi în Sardinia. z foto TAS i-a respins apelul lui Valcke în 2018 STIRE Cercetat și alături de Blatter Jérôme Valcke mai are o anchetă pe numele său, fiind implicat și Sepp Blatter, fostul președinte FIFA. 

În aprilie 2010, forul mondial ar fi oferit un împrumut de un milion de dolari federației din Trinidad-Tobago. Fără dobândă, fără garanții. Împrumut transformat ulterior în subvenție. Banii s-au volatilizat. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Imagini dure cu Florin Andone, într-o seară neagră pentru Galatasaray: „Suspect de ruptură a ligamentelor”

VIDEO Nicolae Stanciu, rol decisiv pentru Slavia Praga în victoria de astăzi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează