INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cel mai slab lider al mileniului » Sevilla visează la titlu din 1946!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 16:15

Sevilla este pentru a treia oară pe primul loc în acest sezon, dar din 2001 echipa din fruntea LaLiga n-a avut doar 26 de puncte după 13 etape. Este cel mai echilibrat campionat de top al Europei.

FC Sevilla are numai cu un punct mai mult decât în sezonul trecut după 13 etape, însă conduce surprinzător în LaLiga. Aflați acum un an la -10 de Barça, andaluzii privesc în jos către campioană și Atlético după egalul lor de sâmbătă. Cel mai vechi club de fotbal spaniol, înființat în 1890, visează de 72 de ani la al doilea titlu și s-a cocoțat la șefie pentru a treia oară în actualul campionat, grație succesului de aseară (1-0) cu Valladolid.

7 echipe în 6 puncte

Din ediția 2001-2002 nu a mai avut LaLiga un lider cu atât de puține puncte, 26. Atunci fusese Deportivo, iar laurii i-a cucerit Valencia, cu 75 de puncte. Sevilla n-a mai ajuns atât de sus după o treime de campionat din etapa a 25-a a stagiunii 2006-2007.

Este cea mai echilibrată dintre competițiile de top ale Europei. Între lider și locurile 6-7, ocupate de Real Marid și de Girona, nu sunt decât 6 puncte. Spre comparație, Juventus are 8 avantaj față de locul 2 (Napoli) în Serie A. PSG, 15 puncte peste Lyon. Man. City, Ă8 puncte față de locul 5 (Arsenal), iar Dortmund, 7 puncte mai mult ca locul 3, ocupat de Frankfurt. 

8goluri are André Silva, aproape o treime din totalul reușitelor trupei lui Machín și la două de liderul Stuani. Portughezul împrumutat de la Milan a dat 10 goluri în 40 de meciuri în sezonul trecut, 2 în Serie A

Vezi și: Pep Guardiola își laudă marea rivală din Premier League: "E aceeași situație ca între Barcelona și Real sau între Nadal, Federer și Djokovic"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează