INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Start dezastruos pentru Marius Șumudică pe banca lui Rizespor

Marius Șumudică (49 de ani) FOTO Caykur Rizespor
Marius Șumudică (49 de ani) FOTO Caykur Rizespor

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2021 11:25 / Actualizat duminica, 07 februarie 2021 11:25

Rizespor, formația lui Marius Șumudică (49 de ani), a pierdut cu Alanyaspor, scor 2-1, în campionatul Turciei, după un gol marcat la ultima fază a meciului, și a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie pe banca echipei de pe „Yeni Rize Şehir Stadium”.

Distanța între o glorie efemeră și criza de rezultate e destul de ușor de parcurs în fotbal, mai ales ca antrenor. Marius Șumudică o simte, pe propria piele, în Turcia. A plecat cu mare scandal de la Gaziantep, cu care ajunsese până în vârf și acum se luptă să o scape pe Rize de la retrogradare. Antrenorul de 49 de ani are cel mai rău start la o echipă în Super Lig și, în general, în străinătate! Valul de cazuri COVID-19 care i-a amânat debutul fizic, până la Fenerbahçe, e doar un mic alibi.

Gaziantep, fosta echipă a lui Șumudică, în picaj

Niciodată, la Kayseri și Gaziantep, nu a luat numai un punct din primele trei meciuri în care a stat pe bancă. La primele două experiențe reușea o victorie, acum succesul nu i se poate atribui doar pentru sfaturile pe Zoom date contra fostului său club! Dacă luăm în calcul și eșecul de la ultimul meci la Gaziantep (1-2 la Konya), sunt patru etape în seria negativă. Coincidență, exact numărul celor fără succes ale formației lui Toșca și Maxim, care l-a alungat pentru acea glumă deplasată!

Marius Șumudică, scandal cu „secundul”

Înfrângerea de sâmbătă, 1-2 cu Alanya, s-a lăsat iarăși cu un scandal. Șumi a contestat arbitrajul din nou, primind golul decisiv în minutul 90+7! "Am avut două penaltyuri. Sunt perceput diferit în Turcia. Din moment ce am atâtea cartonașe roșii și galbene, nu mai pot spune chiar orice. Totuși, au fost acordate 4 minute de prelungire. În mod normal, meciul ar fi trebuit să se termine înainte de golul lor". 

În plus, s-a plâns de insultele primite: "Antrenorul secund al echipei adverse a venit la banca noastră și a făcut un gest oribil după meci, inacceptabil! Mi-e rușine! Suntem într-o țară musulmană. Dacă l-aș fi făcut eu, aș fi fost suspendat 6 luni! Să vedem ce face federația acum. Dar viața se întoarce, când ești sus, când jos. E un gest provocator, care poate începe o bătaie, un război. Antrenorul lor principal mi-a zis că a greșit și că ar fi trebuit eliminat. E foarte urât!".

Nu merită să muncească aici! Eu am antrenat în Golf, unde, dacă faci așa ceva, seara ești urcat în primul avion. Ar trebui să plătească, să plece! Nu accept ca el să continue în acest campionat

Marius Șumudică, antrenor Rizespor

VIDEO. Geraldo Alves despre Marius Șumudică: „A făcut minuni în Turcia! Cluburile din România nu și-l mai permit!”

Citește și alte știri despre stranieri:

Marius Șumudică a răbufnit după gestul unui rival: „O rușine! Cum să faci așa ceva într-o țară musulmană?! Omul ăsta ar trebui să plece imediat”

Momentul care a schimbat totul pentru Ianis Hagi: „S-a văzut în teren. M-a ajutat enorm”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează