INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

Celebrul Antonin Panenka, diagnosticat cu coronavirus, e ținut în viață de aparate

Antonin Panenka. foto: Guliver/Getty Images
Antonin Panenka. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 19:42 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 19:53

Antonin Panenka (71 de ani), fostul internațional ceh devenit cunoscut după ce a inventat penalty-ul bătut în stilul „panenka”, trece prin momente dificile. A fost diagnosticat cu COVID-19, iar starea sa e una gravă. 

Potrivit presei din Italia, Antonin Panenka este internat, funcțiile sale vitale fiind susținute doar de aparate. Acesta se află internat într-un spital din Praga, a anunțat clubul Bohemians Praga, acolo unde Panenka este președinte de onoare. 

Povestea execuției „Panenka”

20 iunie 1976. Germania Federală, campioana mondială şi europeană en titre, e favorită să câştige al treilea turneu final consecutiv în faţa Cehoslovaciei. Revine incredibil de la 0-2, duce meciul la penalty-uri. Ascendentul moral e covârşitor. Dar, surpriză! Hoeness ratează, iar Panenka trebuie să marcheze pentru turneu.

Ştiam că Maier nu va rămâne pe centru. Îi trebuia un curaj absolut nebunesc să o facă! Aşa că am ales cel mai simplu mod de a marca”, a rememorat Panenka în urmă cu mai mulți ani. Scăriţă pe centru, marele Sepp pleacă pe partea stângă. „Probabil îmi poartă pică şi acum. Dar nu am vrut să îl umilesc”. Aşa s-a născut penalty-ul care îi poartă numele cehului!

Penalty-urile Panenka te transformă fie în erou, dacă le transformi, fie în idiot, dacă le iroseşti - Djalminha, fost fotbalist brazilian

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Situație gravă la naționala Ucrainei! 3 portari s-au infectat cu COVID-19 înaintea meciului cu Franța. Un jucător de 45 de ani, trecut pe foaie

Bartomeu, la un pas să fie demis de la Barcelona! Moțiunea de cenzură contra lui a trecut

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  07 Octombrie 2020, 20:25

Speram ca presa din Italia sa fabuleze.. Dar, daca e adevarat, sanatate maxima din partea unuia care a trecut prin experienta covid-19...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează