INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Cenzură la Real Madrid - Barcelona » Ce s-a întâmplat în Rusia la El Clasico

FOTO: Imago +23   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 16:22 / Actualizat luni, 21 martie 2022 17:15

Real Madrid și Barcelona s-au duelat duminică în cel mai așteptat meci din Europa, iar catalanii s-au impus cu 4-0.

El Clasico s-a văzut și în Rusia, dar mesajul afișat de producătorul partidei a fost cenzurat.

Aubumerang! » Gabonezul îndepărtat de Arsenal s-a întors în top!
SPANIA
Aubumerang! » Gabonezul îndepărtat de Arsenal s-a întors în top!

Cenzură la Real Madrid - Barcelona

Presa din Ucraina scrie că mesajul împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina, „Stop Invasion (n.r- Opriți Invazia), a fost cenzurat. Astfel, cei care au urmărit meciul în Rusia pe serviciul de streaming care are drepturile de difuzare au văzut logo-ul „La Liga” în loc de mesaj.

Cenzură la Real Madrid - Barcelona » Ce s-a întâmplat în Rusia la El Clasico
Sus, mesajul afișat în întreaga lume. Jos, mesajul afișat în Rusia // FOTO: sport.ua

Și China a cenzurat un mesaj împotriva Rusiei

Recent, un alt episod de cenzură a avut loc în China, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Andrew Parsons, președintele Comitetului International Paralimpic (IPC), a ținut un discurs în timpul deschiderii oficiale a competiției, însă acesta a fost cenzurat de China, țară care a decis să nu sancționeze Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. 

Potrivit USA Today, televiziunea de stat din China a făcut tot posibilul ca discursul lui Parsons să nu ajungă la populație. Astfel, când oficialul a condamnat războiul inițiat de Rusia, vorbele sale nu au fost traduse, iar când vorbea în engleză volumul a fost redus pentru a nu fi auzit de populația chineză.

„Trebuie și vreau să încep discursul printr-un îndemn la pace. Ca lider al unei organizații care se bazează pe incluziune, mă declarat terifiat de ceea ce se întâmplă în lume. „Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistițiul olimpic reprezintă o rezoluție ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat”, a spus Parsons.

Acesta a ales să-și încheie discursul strigând „Pace!”, iar toată lumea prezentă l-a aclamat.

Citește și: 

Cifrele care arată dezastrul de pe „Bernabeu” » Gavi a reușit în 19 minute ceea ce jucătorii Realului nu au putut face tot meciul

Xavi, în extaz după ce a umilit-o pe Real Madrid pe „Bernabeu”: „Puteam da mai multe goluri” + Reacția lui Carlo Ancelotti: „Este vina mea”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
gepeto
gepeto  •  21 Martie 2022, 23:48

Cenzura? :)) Sau liga spaniola a vrut sa nu piarda banii din rusia? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  21 Martie 2022, 19:36
Postat de dinamo_forever_77 pe 21 Martie 2022, 17:37

Si mai sunt unii care spun ....dar ce vina au sportivii? Intrebarea este : DAR CE VINA AU UCRAINIENII ? mamele si copiii omorati fara drept la viata! Dar pe sportivii rusi care sunt de acord cu ce face putin este bine? sau cei ce poarta mandri z-ul pe ei este ok? Rusii trebuie sa fie paria acestei planete.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22cea
22cea  •  21 Martie 2022, 18:57
Postat de dinamo_forever_77 pe 21 Martie 2022, 17:35

Stau si ma intreb de ce mai au acces la meciurile din tari democratice? Sa ramana cu liga lor ruseasca. Nici in competitii UEFA si FIFA nu ar mai trebui primiti.

Pai au fost exclusi deja .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează