INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GT SPORT

O echipă românească, victimă într-un conflict imens » Organizatorii unui turneu sub tutelă UEFA au dispărut cu banii și au oprit competiția

Grupa U9 a echipei GT Sport Alba Iulia/ foto: Facebook @GT Sport Fan Club
Grupa U9 a echipei GT Sport Alba Iulia/ foto: Facebook @GT Sport Fan Club

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 14:11 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 15:00

Grupa U9 a echipei românești GT Sport Alba Iulia a căzut victimă într-un scandal imens în Austria, după ce organizatorii competiției Champions Trophy World 2023 au dispărut cu banii primiți din taxe.

Turneul din St. Polten, Austria, a început sâmbătă și s-a încheiat duminică. Arbitrii au fugit de pe teren în mijlocul meciurilor, iar organizatorii sunt de negăsit. La Champions Trophy World 2023, sub tutelă UEFA, au participat echipe din 25 de țări. Competiția cuprindea echipe de U9, U10 și U11, potrivit ziarulunirea.

FCSB trebuie să plătească 500.000 de euro dacă-l vrea pe Mamadou Thiam, de la U Cluj! De ce ezită Gigi Becali să achite suma
FCSB
FCSB trebuie să plătească 500.000 de euro dacă-l vrea pe Mamadou Thiam, de la U Cluj! De ce ezită Gigi Becali să achite suma

GT Sport Alba Iulia, păcălită de organizatorii unui turneu în Austria

„Arbitrii au fugit de pe teren în mijlocul jocului, nimeni nu mai răspunde, nici antrenorii nu au niciun contact pentru a obține vreo informație cu privire la plasarea ulterioară a copiilor sau vreun rezultat. 

Deci, nu există organizatori, nici arbitrii, poliția a fost chemată la fața locului. Credeți-mă, aici este haos total!”, a transmis Igor Lojen, părintele unui copil croat prezent la competiție, potrivit Danas.hr.

Conform presei din Croația, la turneul din Austria au participat aproximativ 2.700 de copii, taxa pentru fiecare fiind de 250 de euro. Părinții și antrenorii echipelor susțin că nu au fost plătite nici măcar hotelurile care trebuiau să găzduiască participanții la Champions Trophy World 2023.

„E mai rău ca în România”

George Țălnar, unul dintre antrenorii de la GT Sport Alba Iulia, a comentat și el evenimentul șocant la care a luat parte.

„Este mai rău ca în România, un haos general! Nimeni nu înțelege nimic, nu s-a primit nicio explicație. Am jucat 5 meciuri în grupă și apoi totul s-a transformat într-o adevărată nebunie. 

Nu au mai fost asigurate arbitrajele, organizatorii au dispărut, au fost partide în care arbitrajul a fost asigurat de reprezentanții echipelor. Presa internațională relata despre marea țeapă de la St. Polten, una de câteva milioane de euro.

Financiar, noi nu am pierdut foarte mult, având gratuitate pentru 12 persoane. Am mai plătit pentru încă 3, dar rămâne un gust amar, nu puteam să cred că la asemenea nivel, în Austria, se poate petrece așa ceva. Au fost cluburi din România care au achitat 20.000 de euro ca să joace aici și s-au trecut cu ochii în soare. Este ceva incredibil!”, a transmis George Țălnar, potrivit sursei citate.

Nume mari prezente la Champions Trophy World 2023

Printre echipele de copii prezente la turneul din Austria se numără și câteva nume impresionate: Liverpool, Chelsea, Manchester City, Rangers, Atletico Madrid, Valencia, FC Porto, Benfica Lisabona, Sporting Lisabona, Hertha Berlin, Juventus Torino, AS Roma, Steaua Roșie Belgrad, Dinamo Zagreb, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam, FC Brugge, Beșiktaș, Sao Paolo sau Ajax Amsterdam.

Rezultatele meciurilor jucate de GT Sport Alba Iulia:

  • GT Sport - FK Vrnjacka Banja (Serbia) 0-0, 
  • GT Sport - ASV Hinterbruhl (Austria), 2-0
  • GT Sport - Kecskemeti (Ungaria) 2-0, 
  • GT Sport - FK Mornar Bar (Muntenegru) 2-1, 
  • GT Sport - TWL-Elektra (Austria) 2-0.

Citește și:

5 plecări anunțate oficial în Superliga 1: „Nu vor mai continua și în stagiunea 2023-2024”
PLECĂRI
5 plecări anunțate oficial în Superliga 1: „Nu vor mai continua și în stagiunea 2023-2024”
Carmen, noua câștigătoare a Cupei României la fotbal feminin! » A învins campioana U Cluj într-o finală decisă în prelungiri
FOTBAL FEMININ
Carmen, noua câștigătoare a Cupei României la fotbal feminin! » A învins campioana U Cluj într-o finală decisă în prelungiri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Sosomix
Sosomix  •  13 Iunie 2023, 20:06

La același turneu u11, exhipa FC ARGES 2012, antrenor Bogdan Visan , a câștigat competiția fără înfrângere… poate scrieți ceva și despre ei… adică au fost și lucruri bune Pt fotbalul românesc … in timp ce Fc Arges retrogradează copiii câștiga locul 1 din 56 de echipe participante…. Juventus, Austria Viena, Köln, Redbull Salzburg ,Lokomotiv Zagreb, fc mornar…. Vl Bogdan Visan va poate oferii mai multe informații despre performanța copiilor Thanks !

Sofa_King
Sofa_King  •  11 Iunie 2023, 17:48
Postat de DoarDiviziaB pe 11 Iunie 2023, 17:13

Poți sa îmi enumeri 2-3 colonii austriece?

Ei si tu acum. Aveau colonii de tzantzari, de ursi, de microbi, cum sa nu aiba colonii.

calicon
calicon  •  11 Iunie 2023, 17:45
Postat de DoarDiviziaB pe 11 Iunie 2023, 17:13

Poți sa îmi enumeri 2-3 colonii austriece?

Romania!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează