INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Mutu, poveste spumoasă cu Giovanni Becali și Roman Abramovich: „Îmi era rușine. M-am aruncat după panourile publicitare și mă gândeam «Mamă, poate îl iau ăștia acum»”

Roman Abramovic // FOTO: Imago
Roman Abramovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 martie 2022 11:44 / Actualizat sambata, 12 martie 2022 12:13

Adrian Mutu (43 de ani) a povestit un episod amuzant, care i-a avut în prim plan pe Roman Abramovich, fostul său patron la Chelsea, și Giovanni Becali, fostul său impresar.

„Briliantul” a jucat la Chelsea între vara lui 2003 și octombrie 2004, iar a povestit cum a făcut Giovanni tot posibil pentru a discuta cu omul de afaceri rus.

„Ce sunt 3 miliarde?” » Ghanezul care vrea să o cumpere pe Chelsea și-a exprimat prima dorință: „Vreau jucătorul lui Real Madrid!”
PREMIER LEAGUE
„Ce sunt 3 miliarde?” » Ghanezul care vrea să o cumpere pe Chelsea și-a exprimat prima dorință: „Vreau jucătorul lui Real Madrid!”

Adrian Mutu, poveste amuzantă cu Giovanni Becali și Roman Abramovich

„Cea mai tare poveste a fost cu Giovanni. Eram la primele antrenamente, Giovanni era la Londra și îmi zice «Lasă că vorbesc eu cu Roman Abramovich». I-a spus «Băi Giovanni, n-ai cum să vorbești. El, când vine, este mereu înconjurat de bodyguarzi». El, așa, în centru, iar bodyguarzii erau în cerc, pe lângă el.

Eram la antrenament, era mai lejer totul, nu ca acum. Giovanni era în tribună și apare Abramovich, care ne salută și vorbește noi. A plecat, iar între timp bodyguarzii îl înconjoară.

Noi am început antrenamentul, pasam pe Stamford Bridge, ca să ne obișnuim, iar Giovanni începe: «Roman!». El s-a uitat în jur, iar eu, când am auzit «Roman» m-am aruncat după panourile publicitare și mă gândeam «Mamă, poate îl iau ăștia acum, că s-a luat de Abramovich».

S-au întors bodyguarzii spre el, «Mamă, cine-i astă, mă?». Dar Giovanni a început în rusește, că vorbește 7 limbi, toate limbile din istorie. Îmi era rușine, trăgeam cu ochiul să nu se întâmple ceva. Au plecat amândoi în tribună și au stat de vorbă”, a povestit Mutu în emisiunea „Digi Sport Special”. Apoi l-a imitat pe agent: «Păi, nu-l cunosc eu, mă, pe Roman?» :D.

Chelsea, faliment în câteva luni?

Conturile fostului club al lui Adi Mutu au fost suspendate temporar de banca britanică Barclays, după sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich de guvernul din Regatul Unit.

Oligarhul rus Roman Abramovic a intrat pe lista de persoane sancționate în Marea Britanie pentru susținerea regimului Vladimir Putin. În vârstă de 55 de ani, Roman Abramovich are toate conturile din UK blocate și nu i se va permite să intre în Insulă, informează The Sun.

Conturile echipei de fotbal și cardurile aferente au fost suspendate temporar, până când banca va evalua situația și licența primită de Chelsea după restricțiile patronului. Formația din capitala Angliei a primit o licență specială prin care poate continua activitatea. Doar abonații pot asista la meciuri în acest moment. Chelsea nu poate semna cu jucători noi sau membri ai staffului, nu poate vinde bilete sau umbla la contractele fotbaliștilor existenți.

Din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic, clubul nici măcar nu poate fi vândut, așa cum ar fi dorit Abramovich. Iar jurnaliștii de la Daily Mail îi prevăd grupării londoneze un viitor sumbru. Ei consideră că, în câteva luni, albaștrii ar putea intra în faliment!

Argumente? Gruparea londoneză ar trebui să acopere în primul rând salariile jucătorilor. O notă de plată ce se ridică la 28 de milioane de lire sterline lunar, pe care nu mai are de unde să-i ia. I s-a interzis accesul la banii din drepturi de televiziune, iar sumele din transferuri, vânzare de bilete și merchandising sunt de asemenea „înghețate”. Nici măcar compania-mamă, Fordstam Ltd, nu i-ar putea sări în ajutor. Potrivit aceluiași Daily Mail, în conturile acesteia s-ar mai afla doar 17,7 milioane de lire sterline. 

VIDEO Dan Petrescu, uimit de sancțiunile primite de Chelsea: „Ce vină are clubul?”

Citește și:

Marca: Mbappe a luat decizia finală! Unde va juca din vară: „Fără îndoială”

Panică la Liverpool, după ce Salah a refuzat prelungirea » Care e situația vedetei de pe Anfield + Ironia impresarului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
balotelli
balotelli  •  12 Martie 2022, 22:51

"În conturile acesteia s-ar mai afla doar 17,7 milioane de lire sterline." Deci suma din conturile la care Chelsea mai are acces e mai mică decât celebra datorie a lui Mutu.

calicon
calicon  •  12 Martie 2022, 15:10
Postat de penultimul pe 12 Martie 2022, 14:03

Zero barat subiectul, zero tăiat în patru autorul articolului.

ca si fituica!

penultimul
penultimul  •  12 Martie 2022, 14:03

Zero barat subiectul, zero tăiat în patru autorul articolului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează