INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Chelsea respiră! » Abramovich a trimis zeci de milioane către club. Cum a fost posibil

Roman Abramovich // foto: Imago Images
Roman Abramovich // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 11:09 / Actualizat joi, 24 martie 2022 11:43

Roman Abramovich (55 de ani), omul de afaceri rus care a deținut clubul Chelsea în ultimele două decenii, trimite un „cadou” de adio pentru echipa londoneză, aflată în căutare de nou proprietar.

Chelsea a primit un colac de salvare grație noilor decizii luate de guvernul britanic, care a revizuit licența de funcționare a clubului în contextul sancționării lui Roman Abramovich, apropiat de Vladimir Putin și regimul de la Moscova.

UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”

Chelsea respiră după intervenția companiei lui Abramovich 

Companiei Fordstam, deținută de oligarhul rus, i-a fost permis să facă o injecție financiară în club, de 36 de milioane de euro, bani care să asigure supraviețuirea imediată a lui Chelsea.

Potrivit Diario AS, infuzia de capital reprezenta o necesitate sufocantă, întrucât clubul are cheltuieli lunare de aproximativ 33 de milioane de euro, iar în „vistierie” mai erau doar 20.

În următoarea perioadă, procesul de vânzare al clubului ar trebui să intre în linie dreaptă. Mai multe fonduri de investiții și câțiva oameni de afaceri și-au manifestat interesul în a o prelua pe Chelsea după „regimul” Abramovich.

Chelsea a primit liber la vânzarea biletelor

Ultimele decizii luate de guvernul britanic ușurează situația lui Chelsea din mai multe puncte de vedere.

Partida cu Real Madrid din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, de pe Stamford Bridge, va putea să se joace cu tribunele pline.

Oficialii londonezi au primit permisiunea de a pune în vânzare bilete pentru duelul programat pe 6 aprilie, numai că banii rezultați în urma vânzării tichetelor nu vor fi păstrați de club, urmând ca toate veniturile să fie îndreptate către UEFA.

Pe deasupra, licența actualizată a guvernului prevede că Chelsea trebuie să transfere veniturile din vânzarea de bilete „către un terț autorizat”. Astfel, organizațiile caritabile ar putea beneficia de veniturile din tichete.

Chelsea nu poate vinde bilete pentru partidele din Premier League, însă fanii pot cumpăra de acum înainte tichete pentru meciurile din deplasare.

2003este anul în care Abramovich a cumpărat clubul Chelsea

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Al 4-lea copil al lui Sydorchuk s-a născut ieri la București: „Bine ai venit în această lume, cazacule!”

Starul lui Bayern Munchen a cedat » S-a vaccinat împotriva Covid, după ce și-a pus în cap toată Germania

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tegean
tegean  •  24 Martie 2022, 13:20

A fost posibil pt. că e democrație...dar nu pt. căței.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează